Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 90.000 de buletine de vot au fost trimise în 35 de secţii de votare din R.Moldova

Circa 87.500 de buletine de vot vor fi distribuite în cele 35 secţii de votare ce vor fi deschise pe teritoriul Republicii Moldova pentru alegerile parlamentare din România, care vor avea loc duminică, 11 decembrie, a anunţat joi ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, citat de agenţia de presă Moldpres, conform agerpres.

"Pentru cetăţenii români din străinătate, care vor avea indicat în paşaport că au viză de reşedinţă în Republica Moldova, nu vor fi necesare alte documente. Cei care se vor prezenta la vot cu cartea de identitate românească vor trebui să aibă asupra lor şi un act emis de autorităţile Republicii Moldova care să ateste că cetăţeanul are viză de reşedinţă în această ţară", a indicat diplomatul român, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeşte şi: Orban pune paie pe foc în România: 'Pe 1 decembrie nu avem ce sărbători. Suntem sinceri'

Ambasadorul României a anunţat că cei 880 de cetăţeni care au ales să voteze prin corespondenţă ar fi trebuit deja să primească plicul cu buletinul de vot, iar până astăzi (joi) ar trebui să trimită acest plic Biroului electoral. "În cazul în care cineva dintre persoanele respective nu a primit până în prezent acest document, trebuie de urgenţă să informeze Biroul electoral pentru ca să poată vota la oricare din secţiile de votare deschise în Republica Moldova", a precizat Ioniţă.

Cele mai multe secţii de votare vor fi deschise la Chişinău, în total 12. Totodată, vor fi deschise secţii de votare în centrul republicii, la Hânceşti, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Cahul, Anenii Noi, Bardar şi Căuşeni. În sudul republicii, vor fi deschise secţii la Consulatul General al României la Cahul, precum şi la Cantemir, Leova, Cimişlia, Giurgiuleşti şi Carabetovca. În zona de nord a Republicii Moldova, se va vota la Consulatul General al României la Bălţi, precum şi la secţiile deschise în Drochia, Edineţ, Floreşti, Făleşti şi Soroca.

La alegerile prezidenţiale din România, care au avut loc în anul 2014, pentru cetăţenii români din Republica Moldova au fost deschise 23 de secţii de vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.