Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 99% dintre pacienţii care ajung la UPU Focşani cu COVID-19 sunt nevaccinaţi

med.virginia.edu
delta covid

Aproape 99% dintre pacienţii care ajung la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sf. Pantelimon" Focşani cu COVID-19 sunt nevaccinaţi, a declarat medicul şef al UPU Focşani, Dana Mariana Dincă, potrivit Agerpres.

"Aproape 99% dintre pacienţii care ajung la UPU cu COVID-19 sunt nevaccinaţi. De obicei ajung în faze tardive, pentru că, probabil, la început, comportându-se ca o viroză, sau acum cu simptomatologie digestivă sau simptomatologie total atipică unei afecţiuni pulmonare, sunt probabil înşelaţi de faptul că au doar o stare de rău. Mulţi dintre pacienţi se testează acasă şi în momentul în care au un test pozitiv, se prezintă la spital, dar cred că doar în proporţie de 50% - 60%. Restul rămân acasă şi în momentul în care încep să prezinte simptome de insuficienţă respiratorie, vin la spital. Uneori, radiografiile sau tomografiile arată un plămân afectat în proporţie de 60% până la 80%", a declarat, joi, Dana Dincă.

În ultimele 20 de zile, în Vrancea au decedat aproape 100 de pacienţi, aproape 15% din numărul total de decese înregistrate de la începutul pandemiei şi până în prezent. Majoritatea pacienţilor erau nevaccinaţi.

Numărul mare de decese înregistrate în ultimele zile, peste 30 numai de la începutul acestei săptămâni, a determinat SJU Focşani să mărească programul de lucru cu publicul la Morgă.

"Pentru a nu depăşi capacitatea de depozitare temporară în serviciul de Anatomie Patologică, SJU Focşani a luat, ca măsură urgentă, mărirea programului de lucru a persoanelor din acest serviciu şi a instituit, totodată, urgenţa completării foilor pacienţilor decedaţi de COVID. Astfel, pacienţii decedaţi vor fi eliberaţi inclusiv sâmbăta şi duminica, cu excepţia pacienţilor care necesită autopsie", a declarat purtătorul de cuvânt al SJU Focşani, Alina Cosma.

Judeţul Vrancea a ajuns, joi, la o rată de infectare de 4,62 de cazuri la mia de locuitori, în timp ce municipiul Focşani a depăşit pragul de 7,5 cazuri la mia de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.