Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape de o catastrofă nucleară! Kievul acuză: 'Rusia a lovit lângă o centrală nucleară în Ucraina!'

rachete ATACMS

Aproape de o catastrofă nucleară! Kievul acuză: 'Rusia a lovit lângă o centrală nucleară în Ucraina!'

Un atac cu drone ruseşti a avariat în primele ore ale zilei de miercuri clădiri din apropierea centralei nucleare Hmelnîţki din vestul Ucrainei, iar 20 de persoane au fost rănite, au declarat oficiali ucraineni, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Forţele aeriene au distrus toate cele 11 drone ruseşti lansate în atacurile din timpul nopţii, a precizat armata. Pagubele au fost provocate de undele exploziei şi de căderea de resturi, potrivit Ministerului de Interne. "În timpul nopţii, inamicul a lovit teritoriul din apropierea centralei nucleare de la Hmelnîţki. În urma exploziei, ferestrele clădirilor administrative şi ale laboratoarelor au fost avariate", a declarat Ministerul Energiei pe aplicaţia de mesagerie Telegram. Liniile electrice au fost, de asemenea, avariate, a adăugat acesta, peste 1.800 de consumatori din oraşele Netişîn şi Slavuta confruntându-se cu întreruperi de energie electrică.

Context

Netişîn se află la 5 km de centrala nucleară, iar Slavuta la aproximativ 20 km. Nu este clar cât de aproape de centrala nucleară s-au înregistrat exact pagubele, menţionează Reuters.

În Slavuta, 20 de clădiri au fost avariate prin căderi de tencuială. O clădire folosită de o unitate de pompieri şi salvare şi o alta de un departament de poliţie au fost atinse de unda exploziei, a declarat ministrul de interne Ihor Klîmenko pe Telegram.

Primarul oraşului, Vasili Sîdor, a declarat că 20 de persoane au fost rănite.

Reuters precizează că nu a reuşit să verifice aceste informaţii.

Regiunea Hmelnîţki a fost în mod regulat ţinta unor atacuri cu drone şi rachete ruseşti, pe care analiştii le leagă de un aerodrom militar din regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.