Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape de o TRAGEDIE: Avionul cu președintele Germaniei s-a defectat

Frank Walter Steinmeier

Preşedintele german Frank Walter Steinmeier este cea mai recentă victimă a seriei de probleme tehnice ale avioanelor guvernamentale cu care s-au confruntat în ultimul timp politicienii germani. Revenirea sa în ţară dintr-o vizită de stat în Etiopia a fost amânată miercuri din cauza unei "probleme de presurizare" a avionului, a indicat biroul preşedintelui, citat de dpa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Scenariu halucinant! De ce nu ar vrea Klaus Iohannis să o numească pe Olguța Vasilescu la șefia Ministerului Dezvoltării

Delegaţia de 55 de persoane care l-a însoţit pe preşedintele german aştepta miercuri după amiaza la hotel ca tehnicienii să repare aeronava.

Steinmeier şi-a mai prelungit cu o zi şederea în acelaşi stat african din cauza unor probleme cu avionul guvernamental şi în 2014, când s-a deplasat în Etiopia în calitate de ministru de externe.

Mai multe incidente implicând avioane guvernamentale i-au pus în situaţii neplăcute pe oficialii germani pe parcursul ultimului an. În octombrie, nişte rozătoare au urcat clandestin la bordul avionului cu care ministrul german de finanţe Olaf Scholz trebuia să se întoarcă din Indonezia şi au ronţăit din cabluri, amânându-i plecarea.

Mai devreme în ianuarie, planurile ministrului pentru dezvoltare Gerd Mueller de călătorie în Africa au fost date peste cap tot de probleme ale aeronavei, iar în noiembrie cancelarul german Angela Merkel a ratat deschiderea summitului G20 din Argentina după ce avionul cu care abia decolase a trebuit să revină la sol din cauza unei probleme a sistemului de comunicaţii, obligând-o pe şefa executivului federal să plece la summit cu o cursă comercială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.