Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape de o TRAGEDIE: Un tren a rupt sistemul de protecție în Gara de Nord, a deraiat și era să pătrundă în stație - FOTO

Inquam Photos / Octav Ganea
tren Gara de Nord

UPDATE

Un tren aparţinând operatorului privat Regio Călători, în timpul manevrei de regarare de la linia 5 la linia 6, efectuată marţi seara în Gara de Nord, a lovit parapetul de la capătul liniei 6, iar vagonul de semnal a deraiat de o osie, informează CFR SA.

Potrivit sursei citate, în urma incidentului nu s-au înregistrat persoane rănite, iar traficul celorlalte trenuri care urmau să sosească sau să plece din Gara de Nord nu este afectat.

Citește și: Vești importante pentru pensionari! Ce se întâmplă de la 1 ianuarie

"În jurul orei 20:35, în staţia Bucureşti Nord, în timpul manevrei de regarare a trenului 16037 Regio Călători, de la linia 5 la linia 6, trenul a lovit parapetul de la capătul liniei 6, iar vagonul de semnal a deraiat de o osie. Incidentul va fi anchetat de organele abilitate, care vor stabili cu exactitate cauzele producerii acestui eveniment feroviar", se arată într-un comunicat remis AGERPRES de către CFR SA.

Conform informaţiilor de pe site-ul Regio Călători, trenul 16037, care urma să plece spre Braşov, din Gara de Nord, la ora 20:52, a fost anulat.

Citește și: Andreea Bălan a început anul în forță! Câți bani a cerut artista de Revelion

Operatorul privat a informat că va restitui călătorilor banii pe biletele de călătorie.

Știrea inițială

Un incident deosebit de grav a avut loc, miercuri seara, în Gara de Nord! Un tren ce aparține unei companii private nu a frânat la timp și a rupt sistemul de protecție, fiind aproape de a pătrunde în interiorul stației.

Conform primelor informații, incidentul nu s-a soldat cu victime. Trenul nu s-a oprit nici măcar în tampoanele de la capătul liniei şi a ajuns aproape pe pavaj. În vagoane nu era niciun pasager.

Citește și: Andreea Bălan a început anul în forță! Câți bani a cerut artista de Revelion

Purtătorul de cuvânt al Căilor Ferate Române, Oana Brânzan, a declarat că din primele date, incidentul a avut loc în jurul prei 20.35.

”La manevra de regarare a unei garnituri goale, care avea în componenţă nouă vagoane, mecanicul trenului a depăşit în momentul opririi parapetul de la linia 6 unde trebuia să oprească să preia călătorii spre Braşov.

Citește și: Anul 2019 este anul schimbărilor! Vor expira mandate ale șefilor din Justiție

S-a produs şi deraierea unui vagon. Nu sunt persoane rănite. E aşteptată decizia operatorului privat de a continua călătoria cu o parte din vagoane. Traficul trenurilor care urmau să sosească sau să plece din Gara de Nord nu este afectat. Organele de anchetă vor stabili cauza exactă a acestui incident.”, a spus Brânzan.

Poliția Transporturi a izolat zona liniei 6 și face o anchetă pentru a stabili cauzele incidentului.

Citește și: Ponta, anunț de ultimă oră. Ce vrea să faca noul premier în 2019 .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.