Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape jumătate din proprietarii de criptomonede apelează la celebrități precum Kim Kardashian pentru sfaturi ( sondaj)

www.nymag.com
Kim Kardashian

Un nou sondaj a dezvăluit o perspectivă sumbră asupra dorinței aparente a investitorilor cu amănuntul de a urma sfaturile privind activele digitale din conturile de socializare ale vedetelor și influențatorilor.

Potrivit unui sondaj realizat de Morning Consultant la 2.200 de adulți din Statele Unite, 45% dintre respondenții cripto-participanți au indicat că ar fi probabil să caute expunerea la un activ digital dacă este aprobat de o celebritate, comparativ cu doar 20% din participanți în total.

Au existat câteva rezultate mai promițătoare, trei sferturi dintre investitorii criptografici indicând că vor investi probabil pe baza recomandărilor unui membru al familiei sau ale unui prieten, în timp ce 81% vor investi ca răspuns la sfaturile unui consilier financiar.

Aproape 20% dintre toți respondenții și aproape o treime din proprietarii de cripte au spus că au fost la curent cu o postare publicată pe contul de Instagram al lui Kim Kardashian, care arăta simbolul ERC-20 EthereumMax (EMAX) la începutul lunii iunie. Un uimitor 19% dintre respondenții care au văzut reclama Instagram au recunoscut că au investit în EthereumMax după aceea; cu toate acestea, acestea reprezintă doar 3,8% din eșantionul total, conform cointelegraph.com

Postul și proiectul au fost implicate în controverse de atunci. Prețul EMAX a cunoscut o creștere meteorică după ce a fost anunțat pe 26 mai ca fiind „criptomoneda exclusivă acceptată pentru achiziționarea de bilete online” pentru meciul de box cu bani încântați între boxerul neînvins Floyd Mayweather Jr. și YouTuber Logan Paul pe 6 iunie.

În timp ce EMAX s-a tranzacționat cu 0,00000000073 USD (nouă zerouri) înainte de anunț, știrile despre afilierea sa la evenimentul de box au văzut prețurile crescând peste 0,00000085 USD (șase zerouri) până la 1 iunie - un câștig care depășește 116,000% în doar o săptămână.

EthereumMax a scos apoi peste 99% din valoarea sa în mai puțin de două săptămâni, după care Kardashian a publicat un anunț pe 13 iunie către cei 250 de milioane de adepți ai săi, care a subliniat că 50% din jetoanele EMAX deținute de portofelul de administrare al proiectului au fost arse.

În timp ce jetonul se tranzacționa la 0,000000076 dolari (șapte zerouri) înainte ca postarea de pe Instagram să intre în funcțiune conform CoinMarketCap, EMAX s-a adunat la 0,000000235 dolari (șase zerouri) până pe 14 iunie - o creștere de 3.000% în mai puțin de două zile.

EMAX a evoluat constant în jos de la mijlocul lunii iunie, cu ultimele mâini de tranzacționare pentru 0,000000021 USD (șapte zerouri) - o retragere de 91% față de maximele locale care au urmat aprobării Instagram a lui Kardashian.

Incidentul nu a trecut neobservat de către autoritățile de reglementare financiare, Charles Randell, șeful Autorității de Conduită Financiară din Marea Britanie, descriind postarea de pe Instagram a lui Kardashian ca fiind „singura promovare financiară cu cea mai mare acoperire de public din istorie”. El a adăugat:

„Nu pot spune dacă acest simbol specific [EthereumMax] este o înșelătorie. Dar influențatorii rețelelor sociale sunt plătiți în mod obișnuit de escroci pentru a-i ajuta să pompeze și să arunce noi jetoane pe baza speculațiilor pure. Unii influențatori promovează monede care, pur și simplu, nu există deloc. ”

Kardashian nu este prima celebritate care atrage furia câinilor de supraveghere financiară pentru promovarea activelor cripto către adepții lor din rețelele sociale și este puțin probabil să fie și ultima.

În 2018, Securities and Exchange Commission din SUA l-a acuzat pe Mayweather Jr. și pe muzicianul DJ Khaled pentru promovarea ilegală a ofertei inițiale de monede Centra (ICO) în anul precedent.

În timp ce SEC a avertizat vedetele că trebuie să dezvăluie promoții plătite pentru ICO-uri pe rețelele de socializare, multe vedete își lansează acum propriile jetoane nefungibile în mijlocul boom-ului NFT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.