Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape jumătate dintre manageri consideră că ne îndreptăm spre recesiune în următoarele trei luni

bursa.ro
manageri, estimări

Peste 90% dintre managerii români sunt de părere că România va avea parte de o inflaţie accelerată, acesta fiind cel mai mare risc pentru perioada următoare. În rândul riscurilor pe care le percep executivii, se mai numără criza materiilor prime şi criza energetică.

Acestea sunt concluziile celei mai recente ediţii a studiului Confidex privind încrederea în economie, realizat de Impetum Group.

„Aproape jumătate dintre manageri consideră că ne îndreptăm spre recesiune în următoarele trei luni. Totuşi, managerii estimează că starea companiei lor este peste media sectorului de activitate şi chiar a economiei româneşti şi europene”, a spus Andrei Cionca, CEO Impetum Group potrivit mediafax.

Conflictul din Ucraina este un pericol pe care îl identifică managerii români, 76% dintre ei considerând că vor fi afectaţi mult sau foarte mult de război. Gradul de dependenţă cel mai mare se regăseşte în agricultură, industrie şi energie.

Indicele Confidex, un indicator iniţiat de grupul Impetum pentru a măsura încrederea managerilor români în economie, a ajuns la 47,8 conform ultimelor studii, cel mai bun nivel de la debutul pandemiei încoace

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.