Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape jumătate dintre sucevenii programaţi pentru AstraZeneca au refuzat să se mai vaccineze: La nivel național, cifra este uriașă în ultimele ore

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Peste 50% din sucevenii programaţi pentru imunizare împotriva noului coronavirus cu serul de la Oxford-AstraZeneca s-au vaccinat în ultimele zile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Gabriela Băncilă, în data de 14 martie, dintr-un total de 170 de persoane care erau programate pentru vaccinare cu Oxford-AstraZeneca, s-au vaccinat 92.

Citește și: Când interesul de partid este mai presus de bunăstarea românilor: Coaliția de guvernare a hotărât să mai facă două posturi de șefi la TVR și Radioul Public

De asemenea, în data de 15 martie, dintre cele 212 persoane programate s-au vaccinat 120.

Băncilă a precizat că pe 12 martie, a doua zi după ce România a indisponibilizat dozele rămase din lotul de vaccin ABV 2856, dintre cele 95 de persoane programate s-au prezentat pentru vaccinare 39.

Citește și: Răspuns pentru Clotilde Armand! Institutul prezidat de Emil Constantinescu și-a făcut public raportul de activitate

Pentru data de 16 martie sunt programate pentru vaccinare împotriva COVID-19 cu Oxford-AstraZeneca 196 de suceveni.

Potrivit DSP Suceava, pe 15 martie, s-au vaccinat 1.538 de suceveni, dintre care 1.239 cu prima doză, iar numărul total al sucevenilor vaccinaţi, până în prezent, este de 35.428 de persoane cu prima doză şi 18.004 cu ambele doze.

Citește și: Un fost ministru al Muncii îl critică dur pe Florin Cîțu: Premierul nu poartă măști românești! Face reclamă doar la măști de import!

De altfel, Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei naționale de vaccinare, a precizat că la nivel național, în ceea ce priveşte numărul de persoane programate în ultimele 24 de ore pentru vaccinul de la AstraZeneca, au fost anulate 33.000 de programări din totalul celor 446.896 care erau în platforma informatică de programare.

"Cu toate acestea, pot să vă spun că la acest moment în centrele de vaccinare unde avem vaccin de la compania AstraZeneca mai sunt aproximativ 18.347 de locuri libere din peste 100.000 câte erau disponibile la sfârşitul acestui weekend. Ca atare, deşi şi-au anulat programări un număr mare de persoane, în acelaşi timp un număr mai mare de persoane şi-au făcut programări pe aceste centre. La acest moment sunt programate 168.027 de persoane pentru doza 1 pentru vaccin produs de compania AstraZeneca şi aproximativ 419.000 de persoane pentru cea de-a doua doză", a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Citește și: Deși a îndemnat la pace, Octav Bjoza a fost executat de Florin Cîțu! Motivele invocate de premier pentru demiterea fostului deținut politic

Autorităţile au decis, luni seară, continuarea campaniei de vaccinare în România cu toate vaccinurile împotriva COVID-19, autorizate în momentul de faţă la nivel european. Astfel, România va continua vaccinarea cu serul AstraZeneca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.