Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape un milion de ucraineni cer statut de refugiati

ucraina

În jur de 900.300 de cetăţeni ucraineni figurează în prezent în evidenţele unor ţări străine, unde cer statut de refugiat sau acordarea unui alt statut de şedere legală, anunţă Biroul Înaltului Comisar ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), informează sâmbătă agenţia de presă Unian.

Citând date oferite de surse guvernamentale din aceste ţări, agenţia ONU precizează că cei mai mulţi dintre aceşti cetăţeni ucraineni au adresat asemenea cereri Rusiei (746.500) şi Republicii Belarus (81.200).

De asemenea, 4.603 de ucraineni au înaintat astfel de solicitări Germaniei, 3.600 - Poloniei, 2.956 - Italiei, 1.962 - Suediei, 1.763 - Franţei, 200 - Republicii Moldova, 60 - României, 60 - Ungariei şi 20 - Slovaciei.

După cum se precizează în raport, este vorba de numărul total de cetăţeni ucraineni ale căror solicitări pentru acordarea unui statut de refugiat sunt analizate în prezent de autorităţile altor ţări şi nu doar de ucrainenii care încearcă să fugă din calea conflictului din estul Ucrainei sau ca urmare a anexării Crimeei de către Rusia.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.