Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apropiații lui Netanyahu, anchetați într-un dosar de corupție: și germanii au început o anchetă

pbs.org
Benjamin Natanyahu

Afacerea, denumită ''3.000'', se referă la suspiciunile de corupţie referitoare la vânzarea de către Germania pentru Israel a unor submarine militare şi a altor nave concepute de către gigantul industrial german ThyssenKrupp, contra unei sume de circa două miliarde de dolari. Justiţia germană întreprinde la rândul său o anchetă în legătură cu vânzarea în 2017 a trei submarine militare către Israel, o tranzacţie învăluită de suspiciuni de corupţie care îi vizează pe mai mulţi apropiaţi ai premierului israelian Benjamin Netanyahu, aflat în plină campanie electorală, a indicat marţi parchetul, citat de AFP, informează Agerpres.

Citește și: Crimă ORIBILĂ comisă de un bărbat: și-a UCIS cu sânge rece propriul fiu și soacra, iar apoi le-a dat foc

''Analiza unor articole din presa internaţională a dus la deschiderea unei anchete împotriva X'', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al parchetului din Bochum, specializat în probleme de infracţionalitate economică şi financiară, fără prea multe precizări.

Cotidianul Handelsblatt a afirmat luni că justiţia germană s-a sesizat în legătură cu dosarul privind cererea justiţiei israeliene, care întreprinde începând de la sfârşitul lui 2016 o anchetă în legătură cu ramificaţiile politice ale acestui mare contract militar.

Citește și: Comisia Europeană pregătită să reintroducă vizele, controalele la frontieră și controalele vamale în cazul Brexitului fără acord

Ultima răsturnare de situaţie a avut loc săptămâna trecută, când a fost arestat omul de afaceri care reprezenta ThyssenKrupp în Israel, Michael Ganor. El a recunoscut într-o primă etapă că a luat mită şi a acceptat să ofere informaţii despre alţi suspecţi, înainte de a reveni asupra acestei versiuni.

Scandalul reprezintă printre altele o ameninţare la adresa premierului israelian Benjamin Netanyahu: mulţi dintre apropiaţii săi sunt direct puşi în cauză şi principalul său rival, Benny Gantz, a cerut săptămâna trecută noi investigaţii privind implicarea directă a premierului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.