Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apropiata lui Iohannis câștigă procesul cu Prefectura Sibiu: Astrid Fodor rămâne primar. Decizia este definitivă

BN breaking news justitie

Astrid Fodor a câștigat, miercuri, procesul cu Prefectura Sibiu, care a emis ordin de încetare a mandatului înainte de termen și rămâne primar al orașului. Decizia este definitivă.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sibiu, Cornelia Prundaru, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că magistrații au decis ca Astrid Fodor să rămână primar al orașului Sibiu.

„Tribunalul Sibiu s-a pronunțat în dosarul nr. 2075/85/2019, în sensul că instanța de judecată admite excepția lipsei calității procesual pasive invocată de Instituția Prefectului Județului Sibiu și respinge acțiunea formulată de reclamanta Fodor Astrid Cora în contradictoriu cu această pârâtă. Admite acțiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta Fodor Astrid Cora, în contradictoriu cu pârât Prefectul Județului Sibiu, și în consecință anulează Ordinul nr. 262 din 03.07.2019 emis de Prefectul județului Sibiu, privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatatului Primarului Municipiului Sibiu, doamna Fodor Astrid Cora. Repune reclamanta în situația anterioară emiterii ordinului cu plata retroactivă a indemnizației cuvenite de la emiterea ordinului până la repunerea efectivă în funcție”, a spus Prundaru.

Hotărârea Tribunalului Sibiu este definitivă.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a lui Astrid Cora Fodor, pe vremea când aceasta era viceprimar, iar primar era actualul preşedinte, Klaus Iohannis.

ANI a arătat că Fodor a deţinut simultan, în perioada septembrie 2012 – iulie 2014, funcţia de viceprimar al municipiului Sibiu şi membru al Consiliului de Administraţie la două unităţi de învăţământ din Sibiu. Raportul de evaluare al ANI a fost atacat de Astrid Cora Fodor, iar Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat dreptate. Decizia a fost, apoi, contestată la instanţa supremă de ANI. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul formulat de ANI împotriva sentinţei din 2 iunie 2016 a Curţii de Apel Alba Iulia– Secţia de contencios administrativ şi fiscal, a casat sentinţa atacată şi în rejudecare a respins acţiunea lui Fodor ca neîntemeiată.

Decizia pronunţată în 16 mai de instanţa supremă a rămas, astfel, definitivă, iar câteva zile mai târziu prefectul Sibiului de la acea vreme, Adela Muntean, a decis să emită ordin privind încetarea de drept înainte de termen a mandatului de primar a lui Astrid Fodor.

Primarul a atacat în instanță decizia prefectului, iar în 19 iulie s-a decis ca primarul suspendat să revină în funcție până la soluționarea dosarului care face obiectul contestației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.