Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apropiata lui Nicușor Dan are în subordine ASPA. City-managerul Diana Pungă, iubitoare de animale, a cerut prinderea câinilor doar în cazul reclamațiilor

spotmedia
Diana Punga

În scandalul femeii care a fost ucisă de câini, ASPA este insitituția care trebuie să adune câinii de pe domeniul public. Diana Pungă, city managerul Bucuresti, are în subordine ASPA, iar asta se vede negru pe alb din decizia semnată de Nicușor Dan, prin care Pungă avea în subordine și ASPA. Potrivit unor surse, Pungă  o mare iubitoare de animale a cerut directorului de la ALPAB sa ceara de la ASPA să i-l detașeze pe șeful echipelor de capturare (deci singurul specialist care știe cum sa organizeze echipajele de capturare și să lucreze cu prinzatorii). În locul lui, Diana Punga l-a adus, tot ordonând directoarei adjuncte de la ASPA, să faca o cerere de detașare, pe Ionut Vasile din PMB, fără vreo experienta in domeniu, care în primele zile de lucru a spus echipelor de capturare să nu mai prindă câini decat la sesizare! Adică să nu mai organizeze misiuni de capturare decat daca au o sesizare de la cetateni, ceea ce în fapt ar reduce cu 90% activitatea de capturare necesară pentru a nu mai avea haite de câini pe străzile din București.

Pe de altă parte, tot legat de Diana Pungă,  primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu a adăugat duminică, la finalul postării referitoare la cazul femeii ucise de câini la Lacul Morii, o remarcă referitoare la administratorul public al Municipiului Bucureşti Diana Pungă, care are în subordine Autoritatea pentru Suparvegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), invitând la consultarea CV-ului acesteia şi a celor ale conducerii ASPA. Pungă a fost numită în funcţie în urmă cu aproape doi ani, fiind o fostă colaboratoare a primarului Nicuşor Dan, la acel moment primarul fiind acuzat de lipsă de transparenţă în legătură cu această numire, scrie news.ro. Iar Activistul civic Ana Măiţă acuză că de fapt nu mai sunt ridicate animale de pe spaţiul public din august 2022, pentru că nu mai sunt locuri în adăposturi.

La acel moment, Spotmedia relata că aceasta a fost şefa de cabinet a lui Nicuşor Dan şi că a fost membru USB (partidul fondat de Nicuşor Dan şi care s-a transformat, ulterior, în USR) şi unul .dintre membrii activi ai Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul (ASB). Aceeaşi sursă relata atunci că Diana Pungă a absolvit studii umaniste la Universitatea din Bucureşti şi are experienţă în principal în marketing şi în PR, reclamând că nu era disponibil un CV al acesteia şi că numirea sa nu fusese anunţată oficial. ”Nici ceilalţi membri din executivul PMB nu au CV-uri publicate pe site-ul instituţiei”, remarca Spotmedia, situaţia fiind valabilă şi acum.

”E o persoană cu care am lucrat de foarte mult timp. În activitatea mea profesională am cunoscut sute de persoane, dar pe chestiuni logistice Diana e cea mai competentă. Ea a fost în campania mea electorală. În campania electorală de obicei se vede ce e în faţă. Dar o campanie înseamnă să gestionezi sute de oameni, să strângi semnături şi multe altele", explica atunci Nicuşor Dan la Digi24.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.