Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apropiații lui Donald Trump au fost citați să depună mărturie în asaltul de la Capitoliu

Donald Trump nebun

Patru membri ai cercului apropiat ai fostului preşedinte republican Donald Trump au fost citaţi să compară în faţa membrilor unei Comisii de anchetă parlamentară, pentru a face lumină cu privire la fapte şi gesturi ale miliardarului în ziua asaltului de la Capitoliu, la 6 ianuarie, relatează AFP.

Laţul se strânge în jurul miliardarului republican - acuzat de faptul că este în mod direct responsabil de atacul sângeros împotriva sediului Congresului american, la Washington, la 6 ianuarie.

Această Comisie - pe care Trump a catalogat-o în trecut drept ”extrem de părtinitoare” - este interesată mai ales de Mark Meadows, fostul şef de cabinet al celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite la momentul asaltului.

”S-ar părea că eraţi împreună cu sau în apropierea preşedintelui Trump la 6 ianuarie, că aţi comunicat cu preşedintele şi cu alţii, la 6 ianuarie, cu privire la evenimentele de la Capitoliu”, afirmă alesul democrat Bennie Thompson, care conduce lucrările Comisiei, într-o scrisoare trimisă lui Mark Meadows.

ASTA ”O S-O IA RAZNA”

Unul dintre consilierii apropiaţi ai fostului preşedinte, Dan Scavino, este suspectat de faptul că a fost împreună cu Donald Trump, la 5 ianuarie, în timpul unei discuţii despre modul în care să-i convoingă pe membrii Congresului să nu certifice alegerea lui Joe Biden, scrie news.ro.

Pe această sesiune de certificare a rezultatului alegerilor prezidenţiale au perturbat-o susţinătorii lui Donald Trump, după ce s-au adunat cu miile în jurul Casei Albe, pentru a-l asculta pe cel care încă era preşedinte.

Câteva sute dintre aceşti susţinători ai lui Trump, care denununţau o fraudă electorală în alegerile prezidenţiale din noiembrie, în care Joe Biden a obţinut o victorie, şi-au forţat intrarea în Capitoliu.

Cinci persoane au murit în acea zi friguroasă din ianuarie.

Steve Bannon, un fost consilier al lui Trump, care ar fi declarat cu o zi mai înainte de asalt că totul are ”s-o ia razna” a doua zi, este citat, de asemenea, să compară în Congres, dar şi Kashyap Patel, un alt om loial fostului preşedinte.

Comisia le cere celor patru bărbaţi să-i furnizeze o serie de documente - până la 7 octombrie - şi ca ei să depună mărturie în Congres săptămâna viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.