Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apropiații lui Vladimir Putin sunt 'vânați' în Europa: Iahturi de lux ale oligarhilor ruşi au fost imobilizate în Mallorca și Barcelona

Twitter
iaht Valérie

Autorităţile maritime spaniole au imobilizat în insula Mallorca iahtul "Lady Anastasia", aflat în proprietatea oligarhului rus Alexander Mikheev, a doua ambarcaţiune de acest tip reţinută în Spania în urma sancţiunilor impuse Rusiei după invazia Ucrainei, relatează marţi EFE. Mikheev este un înalt responsabil al unei companii de armament Rostec Corporation supusă acestor sancţiuni. În afară de "Lady Anastasia" a fost imobilizat în oraşul Barcelona, super-iahtul "Valerie", asociat oligarhului rus Serghei Chemezov, CEO al Rostec Corporation.

Mikheev este directorul general al Rostec, un consorţiu de stat fabricant de arme care furnizează echipamente armatei ruse şi forţelor armate din zeci de ţări. Oligarhul, un om apropiat al lui Vladimir Putin, este inclus pe lista persoanelor din anturajul Kremlinului vizate de sancţiunile adoptate de Uniunea Europeană. Iahtul de lux din Mallorca a fost plasat sub supravegherea autorităţilor maritime în Portul Adriano, cu interdicţia de a fi aprovizionat cu carburant.

În Barcelona, Direcţia Generală a Marinei Comerciale a dispus reţinerea iahtului "Valerie", care va rămâne ancorat până când se va afla cine este proprietarul său. Iahtul are pavilion de insulele Saint Vicent şi Grenadine, dar se suspectează că ar fi asociat, prin intermediul unei reţele complexe de societăţi, magnatului Serghei Chemezov, consilierul delegat al companiei de armament Rostec Corporation şi un apropiat la rândul său al preşedintelui rus.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.