Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apropiere simbolică între Rusia și China. Vladimir Putin şi Xi Jinping au gătit și au băut votcă împreună la Vladivostok

AP
Putin si Xi Jinping

Preşedinţii rus şi chinez, Vladimir Putin şi Xi Jinping, şi-au oferit marţi un moment de destindere cu "blinî" (un fel de clătite mai mici, dar mai groase) şi vodcă, în marja unui forum economic care are loc în Extremul Orient rus, informează AFP preluată de Agerpres.

Reuniţi la Vladivostok pentru a discuta despre legăturile economice bilaterale şi Coreea de Nord, cei doi lideri au preparat "blinî" în faţa camerelor de filmat şi au băut câte un gât de vodcă.

În imaginile difuzate de mass-media oficiale, preşedintele rus şi omologul său chinez pot fi văzuţi purtând câte un şorţ de bucătărie, în timp ce întorceau în tigaie "blinî" pe care le mâncau cu caviar, înainte de a ciocni.

Mai devreme în timpul zilei, preşedintele chinez şi-a exprimat satisfacţia pentru legăturile dintre cele două ţări, afirmând că "prietenia lor nu va înceta să se consolideze".

Nu este prima dată când Vladimir Putin şi Xi Jinping se lansează într-un mic exerciţiu de gătit. În iunie, în timpul unei vizite întreprinse în China, preşedintele rus, aflat mereu sub ochiul prezent camerelor de filmat, a preparat un "blin" pe care l-a gustat Xi Jinping.

Întrevederea dintre preşedinţii rus şi chinez coincide cu începerea, marţi, a celor mai ample manevre militare organizate de Rusia după dezmembrarea URSS, exerciţii la care participă de asemenea China şi Mongolia. Exerciţiile - denumite 'Vostok-2018' ('Est-2018') - se desfăşoară în Siberia Orientală şi în Extremul Orient rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.