Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aprovizionarea cu energie a Ungariei este garantată, spune Serghei Lavrov

News.ro
Serghei Lavrov

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că guvernul său va garanta aprovizionarea cu energie a Ungariei. Furnizarea de gaze naturale, petrol și combustibil nuclear va continua neîntrerupt, a declarat vineri, la New York, Péter Szijjártó, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului, scrie hungarytoday.hu.

Declarația Ministerului Afacerilor Externe și Comerțului, lansată cu ocazia Adunării Generale a ONU unde a avut loc întâlnirea, a precizat că „ONU a fost creată pentru ca toate țările aflate în conflict sau în război între ele să discute despre probleme dificile și văd că nu a existat nicio coordonare între liderii occidentali și ruși care să aducă speranță și să pună capăt războiului”, a adăugat el.

Szijjártó a adăugat că „colegul meu Serghei Lavrov m-a informat și că Rusia este pregătită să negocieze pacea. Evident, multe detalii trebuie clarificate. Sper din tot sufletul că la un moment dat vor fi create circumstanțele care vor face clar atât Ucrainei, cât și Rusiei că trebuie să caute o soluție la masa de negocieri cât mai curând posibil”, a continuat el. Ministrul a mai informat publicul că cooperarea bilaterală în domeniul energiei a intrat în discuție, iar omologul său rus l-a asigurat că țara sa își va îndeplini obligațiile contractuale.

„Putem fi siguri de aprovizionarea cu energie a Ungariei. Atât în ceea ce privește livrările de petrol, cât și de gaze, volumele contractate vor fi livrate continuu la momentul contractat, iar la fel se va proceda și pentru combustibilul nuclear”, a spus el. În plus, s-au făcut referiri la extinderea Paks, spunând că progresul lucrărilor arată că noile unități vor fi început să funcționeze până în 2030.

El a mai spus că până în acest an au fost primite 3,3 milioane de tone de petrol din Rusia și un total de 4,2 miliarde de metri cubi de gaze naturale. În cele din urmă, discuția s-a îndreptat către tema noului manual de stat rusesc. „I-am spus lui Serghei Lavrov că revoluția din 1956 este unul dintre cele mai înălțătoare evenimente din istoria Ungariei, când poporul maghiar a devenit erou, a susținut libertatea și suveranitatea țării lor, fără teama de forțele copleșitoare cu care luptau și, prin urmare, etichetarea acestor oameni drept fasciști este pur și simplu inacceptabilă și este o problemă pe care nici măcar nu suntem dispuși să o discutăm”, a mai spus Szijjártó.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.