Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 10.000 de constănţeni au asistat la parada de Ziua Naţională, la care au defilat peste 200 de militari

Inquam Photos / Octav Ganea
parada 1 decembrie arcul de triumf

Aproximativ 10.000 de oameni au asistat, de Ziua Naţională, la parada militară organizată în centrul Constanţei, urmărind defilarea a peste 200 de militari, cu tehnică militară, potrivit NEWS.RO.

Citeşte şi: S-a AFLAT! De ce a lipsit, ÎN PREMIERĂ, Ion Iliescu de la paradă. Ce s-a întâmplat cu fostul preşedinte

Autorităţile au organizat în acest an un ceremonial militar cu prilejul Zilei Naţionale, pe bulevardul Tomis, în faţa Prefecturii. Aproximativ 10.000 de oameni de toate vârstele, unii având şi steaguri tricolore, aflaţi pe o distanţă de sute de metri, de-a lungul zonei amenajate pentru defilare, au venit să vadă parada militară.

Prin faţa celor prezenţi au trecut zece plutoane, în total 210 militari.

Astfel, oamenii au putut vedea utilaje de la Brigada 9 Mecanizată “Mărăşeşti”, care a prezentat 39 de mijloace de luptă, de la Forţele Navale Române (o staţie Panther, o autospecială DAC, un Duster cu peridoc), de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, care au avut 16 autospeciale, două motociclete). Au mai fost prezentate autoturisme şi autospeciale de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Gruparea Mobilă de Jandarmi “Tomis”, Serviciul Român de Informaţii, Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Garda de Coastă. Cele zece plutoane de militari au fost încolonate pentru defilare din dreptul Farmaciei Miga până în apropiere de Poşta Mare, iar coloana formată din tehnică militară s-a întins până în intersecţia de la Capitol.

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a spus, în discursul său, că mesajul Marii Unirii trebuie transmis de la cei mai bătrâni, până la cei mai tineri, aceştia din urmă având nevoie de modele de unitate şi de speranţă. “Astăzi, mai mult ca niciodată parcă, ar trebui ca mesajul Marii Uniri să-l luăm şi să-l transmitem fiecăruia dintre noi, de la cei mai bătrâni, care au trăit vremuri în care parcă eram mai uniţi, până către cei mai tineri care au nevoie de asemenea modele, de unitate, de încredere, de speranţă. Constanţa, Dobrogea sunt modele de unitate.  Noi întotdeauna ne-am dorit să trăim în bună pace, în respect unii faţă de ceilalţi şi să învăţăm tot ce este mai bun unul de la celălalt pentru dezvoltarea comunităţii, judeţului şi a ţării noastre”, a transmis primarul Constanţei.

Parada militară s-a încheiat după o oră.

Citeşte şi: Ziua Naţională, umbrită de PROTESTE. Manifestaţii de amploare anunţate la Arcul de Triumf şi în Piaţa Victoriei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.