Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 10.000 de persoane au vizitat Salina Praid în minivacanţa de Rusaliile Catolice

Ministerul Economiei Facebook
Salina Praid investitie

Aproximativ zece mii de persoane au vizitat Salina Praid în minivacanţa de Rusaliile Catolice, numărul turiştilor interesaţi de acest obiectiv, foarte popular în Harghita, fiind în creştere faţă de anul 2021.

Directorul Salinei Praid, Zoltán Seprődi, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că în perioada 3-7 iunie, un număr de 9.329 de persoane au coborât în subteran, mulţi dintre vizitatori venind în grupuri organizate.

Acesta a mai menţionat că, de la începutul anului, 149.097 de persoane au vizitat Salina Praid, numărul fiind mai mare decât în 2021, când erau încă în vigoare restricţiile impuse pandemia de COVID-19.

Potrivit sursei citate, sezonul turistic la Salina Praid va începe după ce ce elevii intră în vacanţa de vară, fiind aşteptat ca numărul coborârilor în subteran să fie din ce în ce mai mare.

Directorul Salinei Praid a precizat că, pentru prima dată în ultimii trei ani, s-a mărit preţul biletelor pentru vizitarea obiectivului.

Astfel, un adult trebuie să plătească un bilet de 50 lei, faţă de 35 lei, cât a fost în ultimii trei ani, în vreme ce preţul biletului pentru copii este de 30 lei, iar pentru studenţi de 35 lei.

Turiştii care merg să se relaxeze sau pacienţii care coboară în galeria de vizitare a Salinei Praid, aflată la 120 de metri adâncime, beneficiază de numeroase facilităţi de relaxare, de la spaţii de joacă şi creaţie pentru cei mici, până la un parc de aventuri, acces gratuit la internet, un cinematograf sau posibilitatea de servire a mesei.

Zoltán Seprődi a mai adăugat că se află în curs licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de amenajare a noului orizont de vizitare al salinei Praid.

Acesta se află sub galeria de vizitare existentă, la aproximativ 200 m.

La sfârşitul săptămânii viitoare urmează să se deschidă şi ştrandul cu apă sărată de la Praid, investiţie a Societăţii Naţionale a Sării, şi în acest caz preţul biletelor fiind majorate.

Astfel, un adult trebuie să plătească 50 lei, pentru o zi, în vreme ce preţul biletelor pentru copii este de 30 lei, iar cei care vin în intervalul orar 16.00-20.00, trebuie să plătească 40 lei, în cazul adulţilor şi 20 lei pentru copii.

În anul 2021, un număr de 503.283 de persoane au vizitat Salina Praid, mai multe ca în 2020, când baza turistică a fost închisă mai mult timp din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Numărul vizitatorilor a fost mai mic, însă, faţă de înainte de începerea pandemiei, în 2019 fiind înregistraţi 670.000 vizitatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.