Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 120.000 de lei au fost decontaţi pentru cheltuielile cu refugiații din Ucraina care au ajuns în judeţul Bistriţa-Năsăud

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam refugiati Isaccea

Aproximativ 120.000 de lei au fost decontaţi pentru cheltuielile cu hrana destinată refugiaţilor din Ucraina care au ajuns în judeţul Bistriţa-Năsăud şi au fost găzduiţi de persoane fizice, potrivit informaţiilor furnizate miercuri de către adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Mihai Suciu, în şedinţa Colegiului Prefectural, conform Agerpres.

"Ieri, 26 aprilie, s-a făcut decontarea cheltuielilor cu hrana pentru un număr de 427 de beneficiari. Au fost 73 de solicitări de la 20 de UAT-uri. Fondul alocat a fost în valoare de 119.900 lei", a spus Suciu.

Decontarea s-a făcut pentru cheltuielile aferente lunii martie, iar în cele 20 de situaţii centralizatoare au fost trecute numărul cetăţenilor străini găzduiţi, numărul de zile de găzduire, precum şi suma solicitată de fiecare persoană fizică.

Potrivit subprefectului de Bistriţa-Năsăud, Ioan Zăgrean, la data de 25 aprilie se aflau în judeţ 502 refugiaţi ucraineni (275 femei, 188 copii şi 39 bărbaţi), după ce în data de 19 aprilie a fost atins un vârf de 601 refugiaţi.

Dintre refugiaţii cazaţi în judeţ, 207 au fost angajaţi de către o firmă româno-germană specializată în producţia de echipamente şi cablaje auto.

Subprefectul a mai menţionat că niciunul dintre copiii refugiaţilor nu este neînsoţit şi că, din informaţiile primite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, au fost înscrişi, în calitate de audienţi, 12 copii la grădiniţă, 10 în ciclul primar, şase la gimnaziu şi doi la liceu.

De asemenea, sunt organizate activităţi extraşcolare pentru copiii refugiaţilor la Bistriţa, Rodna şi Herina.

În ceea ce priveşte serviciile medicale oferite ucrainenilor până la această dată, la unităţile de primiri urgenţe s-au prezentat 59 de persoane, alte 10 au fost asistate de echipaje ale Ambulanţei la faţa locului, iar 16 persoane au fost internate în spital, fiind vorba de 10 copii cu afecţiuni acute şi de şase cazuri de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.