Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 130 de hectare de teren au fost cuprinse de incendiile de vegetaţie uscată, în județul Hunedoara

www.adevarul.ro
incendiu vegetație

Peste 130 de hectare de teren, între care 18 hectare de pădure, au fost cuprinse de flăcări în urma unor incendii de vegetaţie uscată care au avut loc, în zilele sfârşitului de săptămână, în mai multe localităţi din judeţul Hunedoara.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, zeci de pompieri ai detaşamentelor Deva, Hunedoara, Orăştie, Petroşani, ai Secţiei Ilia şi Staţiei Brad au acţionat pentru stingerea a 16 incendii de vegetaţie uscată, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Cum să îţi faci acasă o mască de protecţie împotriva COVID-19

"Un incendiu de vegetaţie uscată şi litieră de pădure produs pe raza localităţii Ciungani a fost ţinut cu greu sub control de pompierii brădeni. De asemenea, 60 de hectare de mărăciniş de la marginea pădurii din localitatea Bozeş au fost afectate de incendiu. Pompierii au reuşit să limiteze propagarea arderii la fondul forestier, în ciuda terenului accidentat şi a vântului ce a favorizat avansarea flăcărilor", a arătat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Pompierii militari reamintesc că fermierii sau proprietarii de terenuri care utilizează focul deschis pentru curăţarea terenurilor riscă amenzi de până la 2.000 de lei şi sistarea subvenţiilor pentru terenuri din partea APIA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.