Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 150 de elevi și profesori din Galați s-au infectat de la începutul epidemiei, potrivit unui bilanț

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

109 elevi și 45 de cadre didactice de la școlile din Galați s-au înfectat cu virusul SARS CoV-2 de la începutul anului școlar. Este un rezultat care demonstrează faptul că școlile sunt locuri sigure în timpul epidemiei, susțin autoritățile școlare, anunță MEDIAFAX.

Potrivit statisticii realizate de Inspectoratul Școlar Județean, în primele două luni ale anului școlar, 109 elevi și 45 de cadre didactice de la școlile din județul Galați s-au înfectat cu virusul SARS CoV-2. Asta în condițiile în care în județul Galați sunt, în total, 73.000 de elevi și 7.500 de cadre didactice și membri ai personalului auxiliar.

Citește și: PSD vede posibilă intrarea la guvernare (surse)

În plus, anchetele epidemiologice au stabilit faptul că infectarea nu s-a produs niciodată în interiorul școlii.

„Din evidențele epidemiologice nu a reieșit niciodată că infectarea s-a produs în interiorul școlii, ci că microbul a venit din afară unității. Lucrurile acestea se întâmplă tocmai pentru că la școală se pune dezinfectantul în mână, elevul are masca pe față pe toată perioada cursurilor, în pauză profesorii sunt cu elevii. Este puțin probabil să se transmită virusul. De aceea, eu mereu am spus și îmi mențin ideea că școala este cea mai sigură”, a declarat Onuț Atanasiu, inspectorul școlar general al județului Galați.

De la începutul școlii, în școlile din județul Galați au fost distribuite 200.000 de măști și 1.000 litri de dezinfectanți. „Nu există astăzi unitate care să aibă probleme cu măștile și dezinfectantul”, au precizat autoritățile școlare din Galați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.