Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 20 kg de articole pirotehnice, confiscate de poliţişti de la o firmă din municipiul reşedinţă

Inquam Photos / Octav Ganea
materiale pirotehnice

Aproximativ 20 de kilograme de articole pirotehnice au fost confiscate de poliţişti de la o societate comercială din municipiul Bistriţa, fiind întocmit şi dosar penal pentru operaţiuni cu astfel de articole, fără drept, potrivit comunicatului de presă transmis sâmbătă de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, potrivit Agerpres.

În această perioadă premergătoare sărbătorilor de iarnă, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase desfăşoară controalele şi verificările în cadrul acţiunii "Pirotehnic 2023/2024", privind articolele pirotehnice.

La data de 9 noiembrie, în urma unui control efectuat la o societate comercială din Bistriţa, au fost descoperite 36 de articole pirotehnice din categoria F1 şi 120 de articole pirotehnice fără inscripţii în limba română şi fără să se poată stabili categoria din care fac parte.

Astfel, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor cantitatea de aproximativ 20 de kilograme de articole pirotehnice şi a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzută de Legea 126/1995.

Potrivit IPJ Bistriţa-Năsăud, în perioada 14 noiembrie 2023 - 5 ianuarie 2024, la nivel naţional vor fi intensificate activităţile de verificare în cadrul acţiunii "Pirotehnic", în scopul prevenirii oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.