Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 2.400 de articole vestimentare şi de marochinărie contrafăcute, descoperite în PTF Calafat

Politia frontiera

Aproximativ 2.400 de articole vestimentare şi de marochinărie contrafăcute au fost descoperite de poliţiştii de frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, într-un autocamion condus de un cetăţean bulgar care transporta colete către Germania, potrivit Agerpres.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, articolele vestimentare şi de marochinărie purtau însemnele unor firme consacrate, însă prezentau suspiciuni de contrafacere, iar valoarea lor a fost estimată la circa 600.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse originale.

"În data de 07.03.2024, în jurul orei 03.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetăţean bulgar, în vârstă de 48 de ani, care conducea un autocamion. Şoferul transporta colete, pe ruta Bulgaria-Germania, conform documentelor prezentate. Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, colegii noştri au descoperit, în compartimentul de marfă, ambalate în cutii de carton, 2.398 articole vestimentare şi de marochinărie, inscripţionate cu denumirile unor mărci protejate, despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute, acestea având ca destinaţie, Germania. Bunurile descoperite, în valoare totală estimată de 599.500 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, întrucât şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă", informează Poliţia de Frontieră într-un comunicat de presă.

În prezent, faţă de persoana în cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.