Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 25 de lovituri aeriene au vizat poziţii ale rebelilor în nordul Siriei

Prokerala.com
douma siria

Aproximativ 25 de lovituri aeriene au vizat vineri poziţii ale rebelilor în nordul Siriei, în cadrul actualei campanii militare ce are drept scop înfrângerea militanţilor ultraradicali în ultimele lor bastioane, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de agenţia Xinhua potrivit Agerpres.

Loviturile aeriene au fost întreprinse asupra unor poziţii ale rebelilor în zonele rurale ale provinciilor Hama şi Idlib, precum şi în unele regiuni muntoase din provincia Latakia, potrivit OSDO.

Acţiunea survine în contextul în care vineri au fost reluate confruntările dintre armata siriană şi Hayat Tahrir al-Sham (HTS), o grupare paravan pentru Frontul Nusra, care are legături cu Al-Qaida, în zonele rurale din provinciile Idlib şi Hama.

Armata siriană a lansat la sfârşitul lunii trecute o operaţiune împotriva grupării HTS în zona rurală din nordul provinciei Hama (centrul Siriei) şi în apropiere de provincia Idlib.

Guvernul de la Damasc a afirmat că raidurile reprezintă un răspuns la atacurile rebelilor şi la tentativele lor de infiltrare în zonele militare siriene din regiune.

Idlib este ultimul mare bastion rebel din Siria şi el se află în prezent sub controlul grupării HTS.

Zone rurale din provinciile Hama, Idlib şi Alep (vest) sunt incluse în acordul privind zonele de dezescaladare convenit între Rusia şi Turcia în septembrie 2018.

Aplicarea acordului a eşuat, deoarece HTS s-a extins în Idlib şi a început să atace poziţii ale armatei siriene, în loc să se retragă din zona desemnată, ce include zone rurale din Idlib, Hama şi Alep.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.