Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 30 de noi cazuri depistate zilnic la nivelul judeţului Dolj în urma testărilor din instituţii

Pinterest
coronavirus

La nivelul judeţului Dolj, în ultima săptămână au fost depistate zilnic aproximativ 30 de noi de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus în urma testărilor efectuate în instituţii, cămine de bătrâni, spitale şi la cererea persoanelor fizice care doreau să plece în concedii.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, Ştefan Popescu, a declarat luni, pentru AGERPRES, că, la nivelul judeţului, incidenţa este relativ scăzută, sub o mie de cazuri la mia de locuitori, dar tendinţa este de creştere, la fel ca la nivel naţional.

Citește și: Marius Budăi, fost ministru al Muncii, dă date ALARMANTE: Peste 600.000 de români au rămas ȘOMERI în pandemie

"Ieri (duminică - n.r.) erau 594 de cazuri, iar în ultima săptămână au fost destul de multe cazuri, între 20 şi 30 pe zi. Foarte multe au fost depistate prin testările făcute la personalul din instituţii, la cămine de bătrâni, la spitale şi la testările solicitate de către persoane contra cost, care nu erau suspecte, dar pentru concedii s-au testat şi au apărut şi acolo. La nivelul judeţului avem o incidenţă relativ scăzută faţă de alte judeţe, suntem sub unu la o mie de locuitori, incidenţa este relativ scăzută faţă de alte judeţe care au peste 1,5 la mie, chiar 2 la mie, dar tendinţa este de creştere, aşa cum este la nivel naţional", a afirmat purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

Potrivit datelor Instituţiei Prefectului judeţului Dolj, în data de 26 iulie au fost recoltate 53 de probe şi au fost descoperiţi 31 de infectaţi, în prezent la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova fiind internate 163 de persoane.

Citește și: Mihai Tudose, DEZLĂNȚUIT: Nu uitați să purtați mască... începe să pută. Bani au fost și sunt, de vreme ce se duc spre presă!

În legătură cu situaţia personalului infectat de la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, Ştefan Popescu a afirmat că sunt în total 26 de cazuri confirmate, marea majoritate asistente şi personal TESA, care sunt izolate în spital sau la domiciliu, însă activitatea nu este afectată.

"Activitatea continuă, că au personal suficient. Continuă testarea angajaţilor. Sunt 555 de angajaţi şi au testat circa jumătate. Este anchetă epidemiologică, s-au făcut contacţii, se iau contacţii din ultimele 14 zile şi ei, la rândul lor, se carantinează, se testează şi se urmăresc. Deocamdată nu au fost depistate persoane pozitive care au intrat în contact cu angajaţii, dar ancheta epidemiologică continuă, adică timp de 14 zile sunt urmărite toate persoanele care sunt în contact cu cei pozitivi. Continuă testarea personalului, iar contacţii familiali sunt urmăriţi, iar dacă apar simptome sunt şi ei testaţi", a mai afirmat purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.