Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 400 de gospodării din județul Hunedoara au fost afectate de inundaţii, iar 280 de persoane au fost evacuate

igsu
inundatii

Aproximativ 400 de gospodării din localităţile Uricani, Lupeni, Vulcan şi Aninoasa au fost afectate vineri de inundaţiile cauzate de viiturile formate pe râul Jiu şi pe afluenţii acestuia, 282 de persoane fiind evacuate din calea apelor, fără să fie consemnate victime omeneşti, se arată într-o informare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

"Nicio viaţă nu s-a pierdut în această zi de grea încercare pentru comunităţile lovite de inundaţiile istorice din Valea Jiului", menţionează ISU Hunedoara, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Silviu Mănăstire spulberă anchetele lui Tolontan referitoare la mafia care acționează în colaborare cu Poliția Locală Sector 4: ‘Pistol cu apă’

Pentru limitarea efectelor negative ale inundaţiilor, la faţa locului sunt prezenţi 117 pompieri militari cu 11 autospeciale, 7 motopompe transportabile, remorcabile şi cu capacitate mărită şi o barcă. Pompierii hunedoreni sunt sprijiniţi de colegi din judeţele Timiş, Caraş şi Sibiu care au adus în zona afectată de inundaţii 14 mijloace tehnice.

"Echipe alcătuite din 22 de jandarmi, 20 de salvamontişti şi zeci de voluntari ai SVSU Vulcan, Lupeni şi Aninoasa au pus umărul la efortul de evacuare a oamenilor din casele inundate sau de construire a unor diguri din saci cu nisip", precizează ISU Hunedoara.

Operaţiunile în teren sunt coordonate de prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, şi de şeful ISU Hunedoara, Viorel Demean.

Citește și: Dialog spumos între avocata lui Liviu Dragnea și Marian Ceaușescu: ‘Nu fugiți!’, ‘Eu nu fug, plec!’

Trei elicoptere au survolat zona, fiind pregătite să intervină pentru salvarea oamenilor care nu s-ar fi putut evacua.

În cursul după-amiezii de vineri s-a înregistrat o retragere semnificativă a apelor în zonele inundate.

Judeţul Hunedoara se află, vineri după-amiază, sub incidenţa avertizării meteo cod portocaliu, caracterizată de averse torenţiale şi cantităţi însemnate de apă pe metrul pătrat.

De asemenea, bazinele hidrografice ale Jiului, Mureşului şi Crişului Alb sunt vizate de o avertizare cod portocaliu până sâmbătă, la ora 14,00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.