Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 500 de saci cu PET-uri au fost strânşi de pe râul Crişul Alb, în amonte de barajul Mihăileni

romanialibera.ro
deseuri plastic

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a făcut joi un apel la responsabilitatea cetăţenilor în ceea ce priveşte gunoaiele de pe cursurile de apă, după ce de pe râul Crişul Alb, în amonte de barajul de la Mihăileni, au fost strânşi aproape 500 de saci cu PET-uri aruncate la întâmplare şi aduse apoi de cursul de apă, potrivit Agerpres.

"Zeci de persoane, colegi şi localnici au lucrat zile întregi ca să cureţe ceea ce este în spatele nostru (al barajului de acumulare - n.red.). Am adunat zeci, poate sute de metri cubi de deşeuri. Este inadmisibil. Aş vrea ca această zonă, această locaţie, să rămână la fel de curată în toţi anii care vin, pentru că tot cei de pe plan local vor fi cei care vor trebui să cureţe toate deşeurile ce vin din comunităţile locale. Fac un apel la responsabilitate şi la conştiinţă civică. Aveţi grijă de natură, aveţi grijă de apele noastre (...) pentru că o faceţi pentru voi şi pentru copiii voştri", a declarat ministrul Mediului.

Gunoaiele au fost adunate în ultimele trei zile de către angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, ajutaţi de o parte dintre localnici. Oamenii au curăţat râul folosindu-se chiar şi de bărci pneumatice, cu ajutorul cărora au ajuns în locurile mai îndepărtate din spatele barajului lacului de acumulare.

Ministrul Mediului a luat parte, joi, la recepţia lucrărilor barajului lacului de acumulare de la Mihăileni, de pe cursul râului Crişul Alb, investiţia finalizându-se după 36 de ani de la debut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.