Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 50% dintre profesori sunt vaccinaţi împotriva COVID-19 în Bistriţa-Năsăud

smartradio.ro
vaccin femeie

Aproximativ 50% dintre profesorii din judeţul Bistriţa-Năsăud s-au vaccinat împotriva COVID-19, iar pentru restul va fi demarată în perioada următoare o acţiune de vaccinare, astfel încât procentul să crească până la debutul noului an şcolar, a anunţat miercuri, în cadrul şedinţei Colegiului prefectural, prefectul Stelian Dolha.

"Astăzi, în judeţul nostru avem aproximativ 50% dintre profesori vaccinaţi şi numărul lor cred că trebuie să crească până la începutul anului şcolar, adică până pe data de 13 septembrie. Pentru asta, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, o să demarăm o acţiune de vaccinare a profesorilor în perioada următoare. În paralel, o să avem întâlniri cu părinţii, fie pe platforme online, fie pe grupuri, pentru conştientizare şi a transmite mai departe mesajul către elevi, către copii, pentru a reuşi să îi vaccinăm", a spus prefectul.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, a precizat că, dacă va fi nevoie, va fi organizat un centru de vaccinare special pentru cadrele didactice.

În ceea ce priveşte vaccinarea copiilor cu vârsta de peste 12 ani, aceasta va putea fi făcută, spune directorul DSP, şi la cabinetele medicale şcolare - pentru unităţile din mediul urban, în timp ce în rural se va apela la sprijinul medicilor de familie.

Anca Andriţoiu a adăugat că, la această dată, numărul zilnic de persoane care se vaccinează în judeţ a coborât la aproximativ 200-300 de persoane, în timpul săptămânii, cele mai multe alegând cabinetele medicilor de familie.

Potrivit datelor DSP Bistriţa-Năsăud, în ultima lună s-au înregistrat 264 de cazuri noi de COVID-19, dintre care 28 la copii, printre care s-au aflat şi bebeluşi de patru, respectiv şase luni.

Aproximativ 90% dintre cazurile noi de COVID-19 au fost diagnosticate la persoane nevaccinate, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.