Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 6 milioane de elevi s-au întors în băncile şcolilor din Arabia Saudită, pentru prima oară de la începutul pandemiei

Al-Masdar News
arabia saudita

Aproximativ 6 milioane de elevi s-au întors de luni în băncile şcolilor din Arabia Saudită, pentru prima oară de la începutul pandemiei de COVID-19, după ce datele oficiale din această ţară au arătat că numărul infectărilor se stabilizează şi numărul deceselor este în scădere, transmite Reuters.

Autorităţile saudite rămân însă prudente. Începând de la vârsta de 12 ani, copiii trebuie să prezinte dovada vaccinării înainte de a fi primiţi în şcoală.

La şcoala generală Ibn al-Hajeb din Riad, paznicul şcolii a verificat temperatura fiecărui elev. Părinţii i-au adus până la poarta şcolii. De acolo, elevii au intrat în curte şi au fost aliniaţi în funcţie de marcajele pentru distanţare fizică de pe asfalt, aşteptând să fie verificaţi şi lăsaţi să intre în şcoală, potrivit Agerpres.ro.

"Pauzele şi activităţile care implică apropierea fizică a elevilor au fost anulate", a declarat directorul şcolii, Hassan al-Fefe, pentru Reuters. Elevii trebuie să stea la distanţă unii de alţii pe întreaga durată a programului şcolar.

Numărul noilor infecţii cu coronavirus din Arabia Saudită s-a stabilizat la câteva sute pe zi în ultimele luni,, după ce au înregistrat un vârf de peste 4.000 de noi cazuri în luna iunie 2020. Numărul mediu al deceselor zilnice puse pe seama coronavirusului a scăzut sub 10 în cursul lunii august a acestui an.

Duminică, autorităţile saudite au raportat 208 noi cazuri de infectare şi şase decese. Peste 36 de milioane de doze de vaccinuri au fost administrate în această ţară, iar 78% dintre cei 35 de milioane de locuitori ai regatului saudit au primit cel puţin o doză de vaccin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.