Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 75% dintre italieni se declară în favoarea utilizării paşaportului sanitar pentru a combate pandemia

Aproximativ 75% dintre italieni se declară în favoarea utilizării paşaportului sanitar şi a unei extinderi mai largi a acestuia pentru a combate pandemia de COVID-19, potrivit unui sondaj publicat duminică de cotidianul La Stampa, informează AFP.

Până luna trecută, acest paşaport sanitar, denumit "green pass" în Italia, era obligatoriu doar pentru personalul medical.

Începând de la 1 septembrie, utilizarea lui obligatorie a fost extinsă la personalul din învăţământ, precum şi la pasagerii trenurilor pe distanţe lungi, ai navelor, avioanelor şi autobuzelor.

În ceea ce priveşte introducerea paşaportului sanitar pentru personalul din învăţământ, 76,1% dintre italienii chestionaţi s-au declarat în favoarea acestei măsuri, iar 21,4% împotriva ei. Totodată, 75,4% aprobă utilizarea sa în mijloacele de transport menţionate, în timp ce 21,9% se opun.

Sondajul a fost realizat de institutul Euromedia Research în data de 2 septembrie pe un eşantion de 1.000 de persoane, potrivit Agerpres.ro.

Şeful guvernului italian, Mario Draghi, a anunţat săptămâna trecută că doreşte să extindă utilizarea paşaportului sanitar şi în alte sectoare de activitate.

Sectoarele vizate ar putea fi întreaga administraţie publică, toţi angajaţii din transporturi, precum şi cei din domenii care impun angajaţilor să deţină un certificat sanitar.

"Angajaţii din baruri şi restaurante trebuie să fie obligaţi să se vaccineze, cu atât mai mult cu cât clienţii lor sunt obligaţi deja să facă acest lucru dacă vor să ia masa în spaţii închise", a declarat Lino Stoppani, liderul unui sindicat din industria restaurantelor, citat de cotidianul La Stampa.

De la începutul lunii august, acest paşaport sanitar, care constă fie într-un certificat de vaccinare, fie într-o dovadă a vindecării după maladia COVID-19 sau a unui rezultat negativ la un test COVID-19, este obligatoriu în Italia pentru a lua masa în spaţiile închise ale restaurantelor sau pentru a avea acces în muzee, cinematografe şi săli de sport.

În prezent, peste 71% din populaţia italiană de peste 12 ani este vaccinată cu schemă completă.

Italia, prima ţară din Europa afectată de pandemia de coronavirus, a raportat peste 129.000 de decese asociate maladiei COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.