Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 800 de elevi din Sălaj nu au mediile încheiate pe semestrul I

Inquam Photos / Octav Ganea
elevi examen

Aproximativ 800 de elevi din Sălaj nu au încheiată situaţia şcolară după primul semestru, perioada de încheiere a mediilor fiind însă prelungită până la opt săptămâni în semestrul al II-lea, informează Agerpres.

"Avem aproximativ 800 de elevi cu situaţia neîncheiată pe semestrul I, dintr-un total de circa 30.000. Pentru un judeţ mic, aşa cum este Sălajul, numărul e destul de mare", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, inspectorul general şcolar, Vasile Bulgărean.

Potrivit acestuia, este vorba de elevi care fie nu au avut acces la dispozitive electronice şi internet, fie nu au dorit să participe la cursurile online.

Ministerul Educaţiei a precizat luni, într-un comunicat de presă, că la nivel naţional aproximativ 65.000 de elevi se află în situaţie de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I din cauza imposibilităţii de acces la resursele tehnologice - factor principal, la care se adaugă şi alte motive precum neparticiparea la cursuri, situaţii medicale etc.

În acest context, ministerul Educaţiei a anunţat o serie de măsuri, respectiv desfăşurarea de activităţi remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanţare pentru plata cadrelor didactice, prelungirea perioadei de încheiere a situaţiilor şcolare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea şi posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.