Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 9000 de migranţi din insula Lesbos, rămași fără adăpost după incendiul din lagărul Moria, s-au mutat în corturi

Agerpres
Moria incendii migranti

Circa 9000 de migranţi din insula Lesbos, rămaşi fără adăpost după incendiul din lagărul Moria, s-au mutat într-o tabără de corturi, au anunţat sâmbătă oficialităţile din Grecia, conform agenţiei Reuters.

Incendiul de la Moria, din 9 septembrie, a lăsat fără adăpost, acces la instalaţii sanitare, alimente şi apă peste 12.000 de refugiaţi, majoritatea din Afganistan, Siria şi nordul Africii. Nu s-au raportat morţi sau răniţi în urma incidentului, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Magistrații de la Curtea de Apel București au hotărât să amâne judecarea apelului în dosarul ‘Colectiv’

Până sâmbătă dimineaţa, majoritatea migranţilor se stabiliseră în corturile instalate la Kara Tepe, în apropiere de portul Mitilini. Câteva sute din ei s-au mutat într-un centru comunitar gestionat de o organizaţie neguvernamentală.

La intrarea în noua tabără, migranţii au fost înregistraţi şi testaţi pentru coronavirus. Cel puţin 214 din ei au intrat în carantină, după rezultate pozitive.

Citește și: Klaus Iohannis: V-aţi mobilizat exemplar şi acest lucru îmi arată că se poate .

Sâmbătă, traficul pe şoselele blocate de migranţi după incendiu era pe cale să revină la normal, iar magazinele începeau să se redeschidă. Poliţia s-a implicat de joi pentru a grăbi mutarea, deoarece mulţi refugiaţi nu voiau să meargă în corturi, sperând că vor putea pleca din Lesbos şi vor ajunge în alte ţări europene,

Autorităţile bănuiesc că incendiul de la Moria a fost declanşat chiar de migranţi, în urma unor dispute privind măsurile de carantină împotriva coronavirusului impuse după ce zeci dintre ei au fost depistaţi ca purtători. Şase suspecţi au fost arestaţi şi acuzaţi de incendiere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.