Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ două tone de tutun vrac, depistat la frontiera Giurgiu ascuns într-o autotilitară ce transporta ceapă

Cantitatea de 1,7 tone de tutun vrac, echivalentul a 85.000 de pachete cu ţigări, a fost descoperită în noaptea de joi spre vineri de poliţiştii de frontieră giurgiuveni într-o autoutilitară ce transporta saci cu ceapă din Bulgaria pentru România, potrivit Agerpres.

"La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat un cetăţean român, în vârstă de 32 ani, ce conducea o autoutilitară înmatriculată în România.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta saci cu ceapă din Bulgaria, pentru o societate comercială din România.

Cu ocazia verificărilor amănunţite efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că în compartimentul pentru marfă al autoutilitarei, în spatele sacilor cu ceapă, erau ascunşi prin metoda capac mai mulţi saci de culoare neagră ce conţineau tutun vrac", se arată într-un comunicat de presă emis vineri de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

Citește și: DNA către apărătorii lui Piedone în dosarul Colectiv: 'Câte cluburi au ars în țară ați întrebat? De vreme ce ați întrebat primăriile cum procedau?

În urma cântăririi a rezultat cantitatea de 1.700 de kilograme de tutun vrac, echivalentul în pachete de ţigări a acestei cantităţi fiind de 85.000 de pachete de ţigări.

Cu privire la marfa transportată, şoferul, dar şi cetăţeanul care îl însoţea, un român în vârstă de 33 de ani, au declarat că o duceau în România, cu intenţia de a fi prelucrată şi comercializată.

Întreaga cantitate de tutun, în valoare de aproximativ 100.000 de lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor de către lucrători antifraudă din cadrul ANAF.

În cauză sunt derulate cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, la finalizare urmând să fie luate măsurile legale ce se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.