Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șapte aeroporturi din țară vor primi ajutoare de stat de până la 51,5 milioane de lei

aerotim.ro
Aeroportul Internațional Timișoara Traian Vuia

Șapte aeroporturi din țară vor primi ajutoare de stat pentru acoperirea deficitului de lichidități cu care se confruntă din cauza crizei generate de pandemia de Covid.

Potrivit Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, miercuri a fost semnat ordinul comun al ministrului Transporturilor și ministrului Lucrărilor Publice și Administrației, prin care este aprobată schema de ajutor de stat pentru aeroporturile cu un trafic anual cuprins între 200 de mii și 3 milioane de pasageri.

Prin aprobarea ordinului se va asigura acoperirea deficitului de lichidități cu care se confruntă 7 aeroporturi din România, din cauza crizei generate de pandemia de Covid. Este vorba de Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj, Aeroportul Internațional Iași, Sibiu, Craiova, Aeroportul Internațional „George Enescu” din Bacău, Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava, dar și de Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, conform Mediafax.

Valoarea totală a bugetului schemei de ajutor de stat este de până la 51,5 milioane de lei.

„Schema de ajutor de stat a fost autorizată de către Comisia Europeană, în data de 13.12.2021. Sumele pot fi utilizate pentru achitarea facturilor restante, ceea ce va aduce la echilibrarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale respectivelor aeroporturilor”, a transmis Ministerul Transposturilor.

Aeroportul „Traian Vuia” din Timișoara se află sub autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, iar celelaltte funcționează ca regii autonome de interes regional, în subordinea județelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.