Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șapte apeluri la 112 în weekend pentru semnalarea prezenței urșilor în Harghita

Ursuleț

Inspectoratul de Jandarmi Harghita a înregistrat în luna august 33 de apeluri cu privire la prezența unor urși în localitățile din județ. Șapte dintre acestea au fost primite, prin numărul 112, sâmbătă și duminică, relatează Mediafax.

Potrivit IIJ Harghita, în acest sfârșit de săptămână au fost primite 7 apeluri, prin 112, prin care era anunțată prezența unor urși în localitățile Izvoru Mureșului, Șoimeni, Păuleni Ciuc, Băile Homorod, Bențid și Fitod.

În trei dintre aceste cazuri a fost necesară intervenția jandarmilor pentru îndepărtarea urșilor din zonele locuite.

Vineri au fost primite două apeluri care semnalau prezența urșilor în localitățile Izvoru Mureșului și Șoimeni. În ambele cazuri, jandarmii, deplasați la fața locului, nu au mai găsit urșii în locurile semnalate.

Alte două apeluri care semnalau prezența urșilor în localitățile Băile Homorod și Păuleni Ciuc au fost primite sâmbătă. Echipajul de jandarmerie care s-a deplsat la Păuleni Ciuc a îndepărtat ursul în afara localității.

Duminică au fost înregistrate trei apeluri. La unul dintre ele, în localitatea Fitod, echipajul de jandarmi a îndepărtat ursul în pădure.

Jandarmeria Harghita anunță că în luna august au fost înregistrate la nivelul dispeceratului un număr de 33 de apeluri.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.