Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șapte morți și zeci de răniți, este bilanțul cutremurului de 6,6 grade produs pe insula Mindanao din sudul Filipinelor

Shutterstock
cutremur seism

Cel puțin șapte persoane au decedat, iar alte câteva zeci au fost rănite, în urma seismului cu magnitudinea de 6,6 grade care s-a produs marți pe insula Mindanao din sudul Filipinelor, informează postul Channel News Asia, potrivit Mediafax.

Seismul s-a produs marți dimineață, având epicentrul la 8 de kilometri vest de Dolo și la 88 de kilometri sud-vest Davao, al treilea cel mai populat oraș din Filipine.

Mișcările telurice au durat până la un minut în unele zone, provocând avarierea unor clădiri deja afectate de un alt cutremur major, produs în urmă cu doar câteva săptămâni.

Citește și: Florin Cîțu după ce a picat votul din Parlament: ‘A fost un vot politic’

Printre morți se numără și un adolescent care și-a pierdut viața după ce un zid a căzut peste el în timp ce încerca să iasă dintr-o școală din orașul Magsaysay.

Cel puțin 50 de persoane au fost rănite în urma căderii de fragmente din clădiri, inclusiv mai mulți elevi și profesori care au fost răniți în urma prăbușirii unei școli.

Primarul orașului Tulunan a declarat că sediul primăriei din localitate a fost grav avariat, iar autoritățile au primit informații că numeroase persoane au fost rănite.

Institutul american de Geofizică (USGS) a transmis că seismul a fost urmat de numeroase replici, inclusiv una cu magnitudinea de 5,8 grade.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.