Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șapte persoane au murit, Sorina Pintea dă asigurări: 'Nu putem vorbi despre o epidemiei de gripă. E o circulaţie mai intensă a virusului'

Inquam Photos/Octav Ganea
Sorina Pintea ministrul sanatatii

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că, în acest moment, nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă, precizând că este o circulaţie mai intensă a virusului gripal. De asemenea, Pintea spune că nu a fost anunţată ca vreun spital să fi intrat în carantină.

"Nu putem vorbi despre o epidemiei de gripă în acest moment, este vorba despre o circulaţie mai intensă a virusului gripal. E adevărat că spitalele sunt luate cu asalt în acest moment, dar fiecare are posibilitatea să limiteze vizitele în spital în această perioadă. Nu mi s-a adus la cunoştinţă ca vreun spital să fi intrat în carantină în acest moment", a declarat, marţi, Sorina Pintea, la evenimentul de lansare a unei campanii de vaccinare, conform Mediafax.

Klaus Iohannis UIMEȘTE! DISCURS 'marca Dăncilă': Fără consens, nu este posibilă, lucrăm cu toții

Sorina Pintea a mai precizat că potrivit ultimelor date, circa 1.200.000 de persoane s-au vaccinat antigripal. De asemenea, ministrul Sănătăţii anunţă că au fost achiziţionate 1.3000.000 de doze de vaccin, iar 100.000 de doze sunt încă în stoc.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că statul acoperă vaccinurile antigripale pentru grupele de risc ale populaţiei: personal medical, bolnavi cronici, bătrâni şi femei gravide.

Șapte persoane și-au pierdut viața din cauza gripei de la începutul acestui sezon. Niciuna dintre acestea nu era vaccinată antigripal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.