Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șapte vasluieni au falsificat documente pentru a solicita urna mobilă la alegerile locale în numele unor persoane care nu aveau afecțiuni medicale

urna mobila

Șapte vasluieni au falsificat documente pentru a solicita urna mobilă la alegerile locale în numele unor persoane care nu aveau afecțiunile medicale menționate în adeverințe. Ei sunt cercetați într-un dosar de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și abuz în serviciu, anunță MEDIAFAX.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au probat activitatea infracțională a cinci bărbați cu vârste cuprinse între 45 și 54 de ani și a două femei, în vârstă de 42 și 44 de ani, persoanele fiind bănuite de comiterea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și abuz în serviciu.

Citește și: CTP a făcut show în ședința CNA: ‘Termenul imbecil nu reprezintă o injurie’/Contre între jurnalist și Radu Herjeu

Astfel, în urma cercetărilor efectuate de către polițiștii, s-a stabilit că cele șapte persoane ar fi participat atât în calitate de autori, cât și de complici, la săvârșirea infracțiunilor cercetate. Aceștia ar fi solicitat, procurat, întocmit și folosit, mai multe adeverințe medicale eliberate în fals. Adeverințele, pe care erau consemnate situații nereale, au fost folosite la întocmirea în fals a unor cereri de votare prin intermediul urnei speciale mobile, fără ca persoanele înscrise pe respectivele adeverințe să sufere de afecțiuni medicale care să le facă netransportabile, în vederea exercitării dreptului de a vota.

Totodată, persoanele înscrise pe respectivele adeverințe nu ar fi avut cunoștință despre acestea și nici nu le-ar fi solicitat.

Ulterior, în ziua alegerilor, comisiile de votare de la toate cele trei secții de pe raza comunei Ibănești au desemnat membri care s-au deplasat cu urna specială mobilă la domiciliile persoanelor în numele cărora au fost formulate cereri, pentru ca acestea să-și exercite dreptul de vot.

Citește și: Fuziune prin absorbție între ALDE și Pro România. Cum se va numi noul partid condus de Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu .

Miercuri, poliţiştii au luat față de patru bărbați și o femeie, măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar joi, aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Celelalte două persoane sunt cercetate în stare de libertate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.