Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aquila anunţă semnarea unei promisiuni de vânzare-cumpărare a companiei Romtec. Ce valoare are tranzactia

seenews.com
aquila

Aquila anunţă semnarea unei promisiuni de vânzare-cumpărare a companiei Romtec. Ce valoare are tranzactia

Aquila, lider în servicii integrate de distribuţie şi logistică pentru piaţa bunurilor de larg consum din România şi Republica Moldova, anunţă semnarea unei promisiuni de vânzare-cumpărare pentru 100% din părţile sociale ale companiei Romtec Europa, valoarea totală a tranzacţiei fiind de 3,2 milioane de euro, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al companiei Aquila, remis marţi AGERPRES, promisiunea reprezintă un pas în vederea realizării strategiei de dezvoltare a companie prin M&A.

Romtec, companie românească cu experienţă de 30 de ani în producţia de lichide şi aerosoli pentru întreţinerea autoturismelor, are un portofoliu de peste 20 de branduri dezvoltate în România, printre care Jet Xpert, Clima Xpert şi Brake Xpert, şi deţine o unitate de producţie în Iaşi.

"Strategia de dezvoltare a companiei prevede atât creştere organică, cât şi prin fuziuni şi achiziţii. Am făcut un prim pas care răspunde obiectivelor noastre şi strategiei de completare a portofoliului nostru cu produse complementare, autohtone, astfel cum anunţam încă de la momentul listării. Pe lângă activitatea de distribuţie de noi produse, odată cu finalizarea tranzacţiei Romtec Europa vom prelua facilităţi de producţie, contribuind la dezvoltarea industriei româneşti. Abordăm domeniul fuziunilor şi achiziţiilor dintr-o perspectivă amplă, de piaţă şi de profitabilitate a companiei ţintă, precum şi a sinergiilor pe care le putem crea cu activitatea curentă. Continuăm direcţia asumată pentru realizarea cu succes a mai multor tranzacţii de achiziţii în perioada următoare", a declarat directorul general al companiei Aquila, Cătălin Vasile.

Tranzacţia va avea loc sub rezerva realizării unui audit specific de către societăţi specializate şi obţinerea avizelor necesare din partea Consiliului Concurenţei. Valoarea totală a tranzacţiei este de 3,2 milioane de euro din care se vor scădea datoriile existente la data semnării contractului de vânzare-cumpărare a părţilor sociale.

Romtec Europa este în prezent deţinută în proporţie de 80% de Green Ideas Group MTC şi 20% de FLM Group Green MTC. La sfârşitul anului 2022, Romtec avea 47 de angajaţi, o cifră de afaceri de 25 de milioane de lei şi un profit net de 1,3 milioane de lei.

Aquila a înregistrat în primele şase luni ale anului 2023, venituri de 1,1 miliarde de lei, în creştere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2022. Această creştere semnificativă a fost susţinută în principal de avansul veniturilor din segmentul de distribuţie, care reprezintă peste 90% din cifra de afaceri. Profitul net al companiei a ajuns la 42 milioane de lei, înregistrând o creştere de 29%.

Rezultatele aferente primelor 9 luni din 2023 vor fi publicate în data de 13 noiembrie 2023.

Aquila operează în România şi Republica Moldova, cu un model de afaceri integrat, cu activitate în următoarele segmente de afaceri: distribuţie, logistică şi transport. Aquila vinde produse de larg consum în peste 72.000 de puncte de desfacere prin toate canalele de comerţ cu amănuntul al bunurilor de larg consum, care acoperă peste 90% din piaţă. Portofoliul de produse integrat însumează peste 10.000 produse, mărci consacrate din diferite categorii precum: produse de îngrijire personală - Rexona, Dove; dulciuri - Kinder, Raffaello, Snickers sau Mars; cafea - Lavazza; produse de curăţenie - Dero, Cif sau Coccolino; mâncare pentru animale de companie - Whiskas, Pedigree; produse igienă - Kleenex, Kotex, Zewa, Tena, Libresse; scutece copii - Huggies; legume congelate şi conserve - Bonduelle; smântână vegetală şi frişcă vegetală - Gran Cucina şi Hulala; peşte şi preparate din peşte - Frosta.

Compania a fost înfiinţată în anul 1994 de antreprenorii Alin Adrian Dociu şi Constantin Cătălin Vasile. Din noiembrie 2021 este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), ca urmare a unei oferte publice iniţiale în valoare de 367 milioane lei, cea mai mare ofertă publică iniţială derulată de o companie antreprenorială românească pe piaţa de capital locală. Acţiunile companiei (simbol AQ) sunt incluse în indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti şi Global Micro Cap ai FTSE Russell.

Începând cu 1 septembrie 2023 acţiunile companiei au fost incluse şi în componenţa indicilor MSCI Frontier IMI şi MSCI România IMI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.