Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Ar duce la sfârşitul regimului nord-coreean'. Seulul răspunde pe măsura avertismentului nuclear al Phenianului

www.click.ro
coreea de sud coreea de nord

În cazul în care Coreea de Nord lansează un atac cu arme nucleare, acest lucru ar însemna "sfârşitul" regimului de la Phenian, a avertizat vineri Ministerul sud-coreean al Apărării, transmit dpa, AFP şi Yonhap, scrie AGERPRES.

Seulul a formulat acest avertisment în răspuns la afirmaţii ale Phenianului privind un posibil conflict nuclear, precizează Yonhap.

Un atac cu arme nucleare al Coreei de Nord va atrage un "răspuns imediat, copleşitor şi decisiv din partea alianţei" Seul-Washington, asigură într-un comunicat ministerul sud-coreean.

Un asemenea atac ar "duce la sfârşitul regimului nord-coreean", se adaugă în comunicat.

Joi, Coreea de Nord a criticat venirea unui submarin nuclear american în Coreea de Sud, afirmând că acest fapt ar putea "declanşa practic cea mai gravă criză de conflict nuclear" şi acuzând SUA de "şantaj nuclear flagrant".

Escala submarinului american la Busan (sud) este un "răspuns defensiv legitim" la ameninţările nucleare permanente ale Phenianului, potrivit Coreei de Sud.

Tensiunile din peninsula coreeană au crescut semnificativ în ultimul timp, după seria fără precedent de teste de rachetă efectuate anul trecut de Coreea de Nord, urmate anul acesta de mai multe teste de rachete care pot transporta focoase nucleare.

Tot anul trecut, Coreea de Nord a adoptat o lege nucleară ce prevede diferite scenarii în care ar putea recurge la arme nucleare în cazul unei ameninţări, inclusiv prin lovituri preventive.

"Coreea de Nord este singura entitate care a adoptat o lege privind politica forţelor nucleare şi care prevede lovituri preventive", a mai subliniat vineri Ministerul Apărării de la Seul.

SUA şi Coreea de Sud şi-au intensificat la rândul lor cooperarea în materie de apărare, organizând manevre militare comune. În august Statele Unite au în vedere un summit cu aliaţii săi asiatici Japonia şi Coreea de Sud, a cărui agendă ar urma să fie dominată de conflictul cu Coreea de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.