Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ar fi cea mai mare SURPRIZĂ: Ce numire vrea să facă Trump

sua

Donald Trump, preşedintele ales al SUA, ar putea face o numire total neaşteptată. Potrivit unor surse citate de NBC News, Trump ia în considerare numirea lui Mitt Romney în funcţia de secretar de stat (echivalentul ministrului de Externe).

UPDATE: Președintele ales al SUA a anunțat că va avea o întlnire cu Mitt Romney chiar în acest week-end - DETALII

Potrivit CNN, Trump şi Romney urmează să se întâlnească în weekend pentru a discuta despre guvernare şi o posibilă poziţie în cabinet. Managerul de campanie al lui Trump, Kellyanne Conway, a confirmat că echipa de tranziţie pregăteşte o întâlnire cu Romney.

Vezi şi: SONDAJ intern: partidul care riscă să nu intre în Parlament (surse)

Romney este ultima variantă vehiculată pentru funcţia de secretar de stat. Alte variante ar fi fostul primar din New York Rudy Giuliani, fostul ambasador al SUA la ONU John Bolton şi guvernatorul Carolinei de Sud, Nikki Haley.

Romney, fost guvernator de Massachusetts a candidat la preşedinţia SUA din partea republicanilor în 2012, dar a pierdut în faţa lui Obama. De atunci, Romney şi Trump s-au duelat verbal de la distanţă de mai multe ori.

În timpul alegerilor primare republicane, Romney a fost unul dintre cei mai vehemenţi critici ai lui Trump. Ulterior, Romney a refuzat să-l susţină pe Trump sau să afirme public că îl va vota, deşi Trump l-a susţinut în campania din 2012. După victoria lui Trump, Romney i-a urat acestuia succes printr-o postare pe Twitter. Duminică, Trump a declarat că Romney l-a sunat pentru a-l felicita, gest pe care l-a catalogat ca fiind "foarte drăguţ".

Mitt Romney în funcţia de secretar de stat ar putea să fie o veste proastă pentru Rusia, fiind cunoscută părerea fostului candidat republican despre Putin şi ţara sa. În campania din 2012, Romney considera Rusia ca fiind una dintre principalele ameninţări pentru SUA, însă adversarii democraţi au ridiculizat opiniile acestuia. Între timp, predicţiile lui Romney par să se fi adeverit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.