Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara care refuză aderarea României la Schengen e criticată pentru că nu dă bani la NATO: Avem nevoie de mai multe investiţii, îi spune Jens Stoltenberg

NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a criticat joi Olanda pentru cheltuielile insuficiente în materie de apărare, transmite dpa.

'Aşteptăm mai mult', a declarat Stoltenberg în parlamentul de la Haga, subliniind că este nevoie de mai multe investiţii în apărare în contextul creşterii tensiunilor la nivel internaţional, scrie agerpres.ro.

'Avem nevoie de mai multe investiţii pentru a combate terorismul, a descuraja Rusia şi a împărţi povara (cheltuielilor) în mod onest', a afirmat secretarul general al Alianţei, care efectuează o vizită de o zi în Olanda în perspectiva summitului NATO din luna iunie.

Stoltenberg a reamintit Olandei acordul prin care statele NATO s-au angajat să aloce 2% din PIB pentru cheltuieli de apărare.

Bugetul de apărare al Olandei pe anul în curs este de circa 9 miliarde de euro (11,1 miliarde de dolari), reprezentând 1,2% din PIB al ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.