Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara din UE, cu peste un milion de români, în care bacteriile multirezistente vor ucide mai mult de 26.000 de oameni

bacterii virus boala

Peste 26.200 de persoane vor muri anul acesta în Spania, unde trăiesc peste un milion de români, din cauza infecţiilor provocate de bacteriile multirezistente la antibiotice, conform unei estimări comunicate joi de către preşedintele Societăţii Spaniole de Boli Infecţioase şi Microbiologie Clinică (SEIMC), Jose Miguel Cisneros, informează agenţia EFE.

El a avertizat la o conferinţă de presă că este vorba despre microorganisme ''ce reprezintă o ameninţare pentru sănătatea publică mondială'', informează agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan atacă dur Guvernul:’Mâncăm o șaorma, nu luăm autobuze turcești de tip cratiță’

Estimarea anunţată s-a bazat pe un studiu efectuat în luna martie în 133 de spitale din Spania, ţară unde se abuzează cu administrarea antibioticelor fără o justificare medicală şi este lider european în privinţa numărului de infecţii provocate de bacteriile multirezistente.

Conform acestui studiu, peste 221.000 de pacienţi vor fi diagnosticaţi anul acesta în Spania cu o infecţie provocată de o bacterie multirezistentă, dintre care peste 26.200 nu vor supravieţui.

Citește și: Victor Ponta aruncă-n aer o viitoare alianță: Nu vom susține o asemenea formulă

Jose Miguel Cisneros consideră că ''toţi am contribuit'' la această problemă, adică medicii care au prescris antibiotice cu prea mare uşurinţă, pacienţii care nu au respectat indicaţiile privind dozarea şi durata tratamentului, precum şi autorităţile sanitare, care în Spania nu au finanţat Planul Naţional împotriva Rezistenţei la Antibiotice.

Printre alte recomandări, el a menţionat simpla spălare temeinică a mâinilor. ''Dacă nu aveţi grijă de igiena mâinilor, dacă nu vă vaccinaţi atunci când este indicat, dacă nu luaţi antibioticele aşa cum vi s-a prescris, atunci ajutaţi bacteriile care ajung în intestinele voastre să devină rezistente şi le veţi transmite doar printr-o strângere de mână sau o îmbrăţişare'', a avertizat responsabilul medical spaniol.

Citește și: PSD își joacă ultimele cărți- Ce se va construi în România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.