Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara în care fiscul obligă patronii să le dea pensie prostituatelor

romaniatv.net
curva prostituata

Circa 500 de prostituate din oraşul turc Izmir au obţinut drept de pensie după ce i-au dat în judecată pe patronii bordelurilor unde au lucrat, relatează marţi agenţia EFE citând presa locală.

Femeile au desfăşurat această activitate în mod legal, având toate autorizaţiile din partea Ministerului Muncii, însă angajatorii lor nu au plătit integral contribuţiile la asigurările sociale. Ajunse la vârsta pensionării, ele au constatat că, deşi pe vremea când lucrau ca prostituate li s-au reţinut din salarii impozitele conform legii, în pensia lor nu se regăseau sumele corespunzătoare acelor contribuţii.

Citește și: Știai motivele pentru care unii par mai SEXY decât alții? / VIDEO

Prin urmare, cu sprijinul Colegiului Avocaţilor, ele s-au adresat guvernatorului din Izmir şi li s-a făcut dreptate. Administraţia financiară locală a emis un comunicat în care confirmă că timp de şapte ani patronii a 23 de bordeluri nu au achitat integral către fisc contribuţiile reţinute din salariile a 1.800 de prostituate şi i-a obligat să le plătească de îndată, aplicându-le acestor patroni şi o amendă.

Astfel, 501 femei care au practicat legal prostituţia vor primi de acum înainte pensiile corectate, în timp ce alte 1.299 de femei, care încă nu au ajuns la vârsta pensionării, vor avea asigurate pensiile corespunzătoare contribuţiei lor la stat din perioada de activitate.

Citește și: Asta e legătura dintre kilogramele în plus și memorie

Conform datelor oficiale, în prezent în Turcia circa 3.500 de prostituate îşi desfăşoară activitatea legal în bordeluri, unde în general este permis accesul doar pentru clienţii turci, conform legii prostituatele fiind de asemenea în mod obligatoriu numai turcoaice.

Totuşi, cifra reală a prostituatelor este mult mai mare, estimându-se că, împreună cu cele care desfăşoară această activitate în mod ilegal, numărul lor ajunge la circa 100.000, unele provenind din statele vecine Turciei.

Citește și: Lady Gaga va juca rolul Donatellei Versace în serialul „American Crime Story”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.