Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită: Contribuție de 100 milioane de dolari la 'proiecte de stabilizare' ale Coaliţiei internaţionale din nord-estul Siriei

arabia saudita

Arabia Saudită a anunţat vineri că a contribuit cu o 100 milioane de dolari la "proiecte de stabilizare" ale Coaliţiei internaţionale în regiuni din nord-estul Siriei, ocupate altădată de gruparea jihadistă Statul Islamic, informează AFP, potrivit Agerpres.

Aceasta este contribuţia cea mai importantă până în prezent pentru aceste zone controlate de acum de forţe susţinute de SUA şi de coaliţie, subliniază un comunicat oficial saudit, precizând că ea este urmare a unui angajament asumat de Riad în cursul unei reuniuni internaţionale în 12 iulie la Bruxelles. 

"Această contribuţie substanţială va juca un rol crucial în eforturile coaliţiei internaţionale pentru revitalizarea comunităţilor, în special la Raqqa, care au fost devastate de teroriştii Statului Islamic", explică textul, evocând proiecte legate de sănătate, agricultură, electricitate, apă, educaţie şi transporturi.

Citește și: Echipele de intervenţie care scotocesc ruinele podului prăbuşit la Genova caută încă 10-20 de persoane dispărute

Această contribuţie suplimentară saudită confirmă angajamentul permanent al regatului saudit în cadrul coaliţiei antijihadiste şi importanţa parteneriatului cu Washingtonul, conchide comunicatul. 

Statul Islamic a pierdut controlul asupra celei mai mari părţi din "califatul" său autoproclamat, în special după ce a fost alungat în 2017 din Mosul şi din Raqqa, cele două fortăreţe ale grupării jihadiste sunnite în Irak şi în Siria. 

Totuşi, într-un raport prezentat luni, observatori ai ONU au afirmat că între 20.000 şi 30.000 de combatanţi ai Statului Islamic, între care se află şi cetăţeni străini, sunt încă prezenţi în Irak şi în Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.