Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită a fost atacată, iar coaliția arabă ripostează: Raiduri aeriene în Yemen

yemen

Coaliţia militară arabă ce intervine în Yemen a întreprins marţi raiduri aeriene asupra oraşului vechi din Sanaa, capitala yemenită aflată în mâinile rebelilor şiiţi houthi, după ce o rachetă a fost lansată în noaptea de luni spre marţi împotriva Arabiei Saudite, rachetă pe care Riadul afirmă că a interceptat-o, informează AFP.

Sediul Securităţii Naţionale (unul dintre serviciile yemenite de informaţii) din oraşul vechi a fost, marţi dimineaţa devreme, ţinta a circa zece raiduri aeriene ale coaliţiei aflate sub comandament saudit, au relatat martori.

Citește și: VIDEO EXPLICIT Scene incredibile între doi tineri, în club, pe muzica celor de la Carla’s Dreams / 18 +

Este pentru prima dată când această clădire, care găzduieşte şi un centru de detenţie, devine ţinta avioanelor coaliţiei. Ea este situată într-un cartier rezidenţial şi comercial din Sanaa.

Raidurile au provocat moartea unei persoane şi rănirea altor trei în rândul civililor şi au avariat case, au adăugat aceste surse.

Citește și: Metoda SIGURĂ prin care cucerești femeia: Asta e CHEIA

Clădirile Ministerului Apărării, situate lângă Bab Al-Yemen, intrarea în vechiul oraş, au fost de asemenea vizate simultan de raiduri ale coaliţiei.

Avioane de luptă ale coaliţiei au vizat în dimineaţa zilei de marţi şi două tabere militare ale rebelilor în regiunea Sanhan, la sud-est de Sanaa, potrivit unor surse tribale.

Citește și: Vine APOCALIPSA: S-a stabilit data sfârșitului lumii / VIDEO

Yemenul este sfâşiat de un război civil în care se confruntă houthi, aliaţi ai fostului preşedinte Ali Abdallah Saleh, şi forţele loiale actualului preşedinte Abd Rabbo Mansour Hadi.

Coaliţia arabă a intervenit în martie 2015 pentru a susţine forţele preşedintelui Hadi, în timp ce rebelii houthi sunt acuzaţi de legături cu Iranul.

Citește și: DEMENȚIAL Udrea, în genunchi lângă o capră și lângă un copil cu pantalonii umflați / FOTO SENZAȚIONALE

O rachetă lansată luni seara de rebeli în direcţia oraşului saudit Khamis Mushait (sud) a fost interceptată şi distrusă fără a provoca pagube, a anunţat coaliţia într-un comunicat. Ulterior, baza de la care a fost lansată racheta a fost bombardată.

Arabia Saudită a desfăşurat sisteme de rachete Patriot, pentru a distruge rachetele balistice trase ocazional din Yemen asupra teritoriului său.

Conflictul din Yemen a făcut până acum peste 6.000 de morţi şi cel puţin 3 milioane de refugiaţi, generând o gravă criză umanitară, informează agerpres.ro.

Citește și: Soros da atacul decisiv la CSM!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.