Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită acuză noi atacuri cibernetice asupra instituţiilor guvernamentale

Reţeaua de calculatoare a guvernului saudit a fost ţinta unui nou atac cibernetic, a anunţat vineri cotidianul Arab News, conform potrivit agerpres.

Centrul naţional de Securitate Cibernetică (NCSC) saudit a detectat atacuri electronice distructive îndreptate împotriva mai multor agenţii guvernamentale şi organizaţii vitale, scrie publicaţia saudită.

Citeşte şi: Reacţia vehementă a Teheranului, după ce Congresul american a prelungit sancţiunile

NCSC avertizase la 19 noiembrie împotriva ameninţărilor organizate care vizează întreruperea activităţii unor agenţii guvernamentale.

Grupul de securitate informatică american Symantec a avertizat luni că un malware denumit Shamoon care şterge conţinutul computerelor a devenit din nou o ameninţare şi a fost utilizat într-un nou val de atacuri contra instituţiilor guvernamentale din Arabia Saudită.

Shamoon a fost folosit în atacuri asupra companiilor energetice saudite în 2012 şi este în mare parte neschimbat în raport cu versiunea utilizată acum patru ani, a precizat Symantec.

"Autorii atacului cibernetic par să lucreze din greu la pregătirea operaţiunii", au precizat experţii în securitate. Mai mult, spun ei, autorii vor să atragă atenţia asupra acestor atacuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.