Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită apelează la opțiunea nucleară. Prețul petrolului ar putea crește cu 400% în cazul unor sancțiuni americane

sonda petrol

Disparitia jurnalistului saudit Jamal Khashoggi la Istanbul și amenințările cu sancțiuni americane nu lasă Arabiei Saudite nicio șansă. Singura optiune rămasă în mâna autoritaților de la Riad este arma petrolului, pe care au promis ca nu o vor mai folosi din 1973.

Cel mai mare producator mondial de petrol , cu 10 procente din productia mondiala, Arabia Saudită amenintă cu oprirea exportului de petrol in cazul în care va fi supusă sancțiunilor SUA după disparitia jurnalsitului sautit la Istanbul.

Oprirea exporturilor de petrol saudit ar putea duce la creșterea pretului petrolului cu până la 400% ceea ce ar duce la o crestere a costurilor, implicit la o criză mondială.

Jurnalistul saudit, Jamal Khashoggi, a dispărut  după ce a intrat în consulatul saudit de la Istanbul pentru a solicita acte necesare căsătoriei iar autoritățile turce susțin că au dovezi că acesta a fost torturat și ucis în interiorul consulatului. Președintele Recep Tayp Erdogan  a anunțat că urmarește cu atenție cazul iar autoritățile saudite au trimis o comisie de anchetă.

Totodată Jamal Khashoggi lucra pentru Washington Post ceea ce a stârnit un interes sporit din partea Departamentului de Stat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.