Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită confirmă vizita lui Benjamin Netanyahu, dar infirmă întâlnirea cu prințul moștenitor

AP
Netanyahu

Arabia Saudită a dezminţit luni informaţiile provenind din Israel privind o întâlnire între prinţul moştenitor Mohammed bin Salman şi prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, cu prilejul unei "pretinse" vizite secrete în regat alături de secretarul de stat american Mike Pompeo, relatează AFP.

"Am văzut informaţii de presă privind o pretinsă întâlnire între prinţul moştenitor şi responsabili israelieni cu prilejul recentei vizite a lui Mike Pompeo. Nicio reuniune de acest tip nu a avut loc", a postat pe Twitter ministrul saudit al afacerilor externe, prinţul Faisal bin Farhan.

Citește și: Blocaj în Guvern! Violeta Alexandru s-ar fi izolat cu tot cu ștampila de la minister! Adrese oficiale zac pe birouri

"Singurii responsabili prezenţi erau americani şi saudiţi", a mai precizat el, scrie agerpres.ro.

Prima vizită a unui şef al guvernului israelian în Arabia Saudită pentru a se întâlni, în secret, în acest weekend, cu prinţul moştenitor saudit a fost dezvăluită de presa israeliană şi ulterior confirmată pentru France Presse de o sursă guvernamentală israeliană.

Citește și: Vești pentru toți elevi din România! Când s-ar putea redeschide școlile

Yossi Cohen, şeful Mossad, serviciul de informaţii externe israelian, ar fi participat şi el la vizita de la NEOM, un "oraş al viitorului" situat în nord-vestul Arabiei Saudite, în apropiere de Marea Roşie şi frontierele cu Egiptul şi Iordania.

În ultimii ani, statul Israel s-a apropiat de unele ţări arabe din Golf, în special de cele cu care împărtăşeşte aceeaşi animozitate faţă de Iran. Emiratele Arabe Unite şi Bahrein, aliaţi apropiaţi ai Arabiei Saudite, şi-au normalizat relaţiile cu Israelul în septembrie.

Citește și: Dezvăluire-bombă! Ministrul Cîțu este dator vândut la banca unde a fost economist-șef! La mijloc e o sumă uriașă

Riadul, care întreţine legături foarte discrete cu Israelul, în special prin intermediul partenerului lor comun, SUA, menţine linia arabă tradiţională care face din soluţionarea conflictului israeliano-palestinian o condiţie sine qua non pentru stabilirea de relaţii oficiale cu israelienii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.