Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită cooperează cu Germania în investigaţiile privind atacurile din luna iulie

news.vice.com
isis

Arabia Saudită, în rare comentarii privind operaţiunile sale din domeniul securităţii, a confirmat că acţionează împreună cu anchetatorii germani pentru a da de urma militanţilor islamişti care s-au aflat în spatele atacurilor cu bombă şi cu toporul ce au avut loc în iulie în Germania, relatează luni agenţia Reuters.

Un purtător de cuvânt al Ministerului saudit de Interne, generalul Mansour al-Turki, a afirmat că experţi saudiţi şi germani din domeniul securităţii s-au întâlnit şi au făcut schimb de informaţii în legătură cu dovezile ce arată că unul dintre atacatorii din Germania era în contact pe o reţea socială cu un membru al Statului Islamic care folosea un număr de telefon saudit. Generalul saudit a precizat că suspectul era într-o ''ţară de conflict'' nespecificată, dar a refuzat să spună dacă el era cetăţean saudit. ''Ancheta este încă în curs desfăşurare între experţi din ambele ţări, în încercarea de a găsi părţile în cazul respectiv'', a declarat Al-Turki agenţiei Reuters, răspunzând unei întrebări referitoare la o ştire difuzată de către Der Spiegel.

Arabia Saudită, deşi se spune că este gata întotdeauna să coopereze cu ţări străine în lupta împotriva terorismului, rareori vorbeşte public despre anumite cazuri. Stat Islamic a revendicat responsabilitatea pentru un atac comis în landul Bavaria, unde un refugiat în vârstă de 17 ani a rănit cinci persoane cu un topor, el fiind apoi împuşcat mortal de către poliţie, şi pentru un atentat cu bombă în Ansbach (sud), în care au fost rănite 15 persoane. Sirianul în vârstă de 27 de ani, care a întreprins atacul din Ansbach, a jurat supunere Statului Islamic într-o înregistrare video găsită pe telefonul său mobil, potrivit anchetatorilor. Der Spiegel a relatat că urme de discuţii pe chat arată că cei doi atacatori, înainte de atacuri, au fost influenţaţi - şi au primit instrucţiuni - de către persoane neidentificate.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului german de Externe, Sawsan Chebli, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că Arabia Saudită s-a oferit să ajute Berlinul în investigaţiile privind atacurile din Germania revendicate de către Statul Islamic, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.